Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, golf il seçmeleri yapıyor. Türkiye Golf Federasyonu ve Haliç Üniversitesi'nden gelen uzman antrenörler, seçmelere katılan sporcuların fiziksel ve sportif beceri gibi bir çok yönünü test etti. Seçmeler sonunda başarılı olanlar lisanslı sporcu olacak.

Karadeniz'in ilk ve tek golf sahasına sahip olan Samsun'da, bu sporun altyapısını oluşturmak için çalışmalar başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, dün ve bugün golf il seçmeleri düzenleyeek. Anakent Spor Kulübü Spor Salonu'nda düzenlenen seçmelere 30'un üzerinde katılım vardı. Türkiye Golf Federasyonu ve Haliç Üniversitesi'nden gelen uzma antrenörler kayıtların alınmasının ardından adayların vüvut ölçülerini belirledi. Daha sonra teorik olarak golf sporu katılımcılara aktarılırken, vuruş teknikleri hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Golf İl Temsilcisi Oğuz Ertuğ, "Seçmeler iki gün boyunca sürecek. Başarılı görülen sporcular Anakent Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olacak. Burada da eğitimlerine antrenör Hamza Sayın'la devam edecekler. Bu seçmelerin yapılmasında emeği geneç Haliç Üniversitesi ve Türkiye Golf Federasyonu antrenörlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEORİK EĞİTİMLER...

Uzman antrenörler fiziksel testlerin ve ölçümlerin ardından katılımcı adaylara teorik eğitim verdi. Bu eğitimin ardından ise vuruş teknikleri üzerine uygulamalı çalışmalar yapıldı.

Selçuk KAYA