Ülke genelinde olduğu gibi Samsun'da da etkili olan soğuk hava, kar ve don olayları ile birlikte pazarcılar ve çiftçilerin sebze ve meyveleri karın altında kaldı, çoğu ürün kullanılamaz hale geldi. Samsun Modern Halk Pazarı'nda pazarcılık yapan esnaflar, kardan ve dondan kurtarabildikleri ürünleri satmaya çalışırken fiyatların geçen haftalara göre 2 kat artması dikkat çekti.

Ürünlerini çok şartlar altında pazara getirdiklerini belirten 60 yaşındaki pazarcı Ayşe İpek, 'Bu pazara 19 Mayıs ilçesi Tepe Mahallesi'nden geliyorum. Geldiğim yerden 80 cm kar var. Çoğu ürünüm karın altında kaldı. Buraya ise 50 kilo civarında ürünle gelebildim. Dondan kurtulan pancar, pırasa, karalahana, ıspanak gibi ürünlerden karın altından alabildiğim kadar aldım. Ürünlerin az olması nedeniyle fiyatlarda da biraz zam yapmak zorunda kaldık' dedi.

Çevre ilçelerden gelen bazı pazarcılar da zor şartlar altında ürünlerini pazara getirdiklerini belirtirken, kardan kurtarabildikleri ürünleri satmaya çalıştıklarını söylediler.

PAZARDA FİYATLAR 2 KAT ARTTI

Kar ve don nedeniyle pazardaki ürünlerin fiyatları yarı yarıya artarken sebze ve meyvelerin fiyatları şöyle: kereviz 3, havuç 2, karalahana 2, patlıcan 4, ıspanak 4, brokoli 5, karnabahar 5, turp 3, marul 2,5, taze fasulye 7, domates 4, salata 2,5, patates 2, soğan 2, armut, 3, elma 2, mandalina 2, limon 3 tane 1 lira.