AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Malatya Devlet Hastanesi'ne giderek, hasta ziyareti ve incelemelerde bulundu. Çalık ve Çakır, ziyaretler esnasında vücudunun belden aşağı kısmı olmayan engelli Fatma Çiftdemir ile karşılaştı ve bir süre sohbet etti. Sohbet esnasında kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya ziyaretlerinde programlarına katıldığını anlatan Fatma Çiftdemir, Çalık'a Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebinde bulundu. Çalık ise bu talebi Cumhurbaşkanlığı'na bildirdi.

Telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Çalık, 'Cumhurbaşkanım Fatma diye bir kızımız var, engelli. Sizin 3 defa programlarınıza gelmişti. Sizin Malatya ziyaretinizin ardından 15 günden beri hastanede yatıyor. Sesinizi duymak istedi. Malatya programınızda tekerlekli sandalye ile gelmişti' şeklinde bilgi verdi.

Telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fatma Çiftdemir, 'Cumhurbaşkanım sizi çok seviyoruz, hatırladınız demi beni. Sizi çok sevdiğimizi bilin, dualarımızla hep yanınızdayız. Çok sevindim, çok mutlu oldum' diye konuştu.