Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme sanık S.S.'yi 16 ay hapis cezasına çarptırdı. Daha önceden de sabıkası bulunan sanığın bu cezası iyi halden ertelemesiz 12 aya indirildi.

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Genel Sekreter Dr. A. Erhan Özeren, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Selahattin Menteş ve Dr. Ferat Erol'un geçmiş olsun ziyaretinde konuşan 19 Mayıs Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. M. Fatih Yılmaz, bir hekim olarak kendi hastası olsun olmasın her insanı muayene ettiğini belirterek, hiçbir hastayı geri çevirmediğini, ölüm tehdidi alınca davacı olduğunu söyledi.

8 yıldır 19 Mayıs Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olduğunu, her gün sözel şiddete maruz kaldığının altını çizen Dr. M. Fatih Yılmaz, 'S.S. adlı vatandaş, bana kayıtlı olmadığı halde antipsikopatik yeşil reçeteli ilaç yazdırmak için sekiz gün boyunca her gün bana geldi. Ben de bir aile hekimi edinmesi gerektiğini defalarca söyledim. Adam, 'Sen yazacaksın, sen neden yazmıyorsun bu ilacı? Senin ya da benim ölmem mi gerekiyor? Ben buraya her gün geleceğim. Buradan gitmeyeceğim. Yazacaksın yoksa ya sen ölürsün ya ben ölürüm' diyerek beni insanların önünde tehdit etti. Benim huzurum bozuldu. Psikolojim bozuldu. Ben de 155'i aradım. Polis geldi bu şahsı götürdü. Hukuki süreç başladı. Mahkemeye sunduğumuz delillerle S.S. adlı hastanın suçu sabit görüldü' dedi.

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ise tüm Türkiye'de birinci basamak hizmetlerinin sadece bir aile hekimi ve bir aile sağlığı elemanı ile sağlanmaya çalışıldığını, ancak kesinlikle yeterli olmayacağını, daha bütünlüklü olarak bu hizmetin götürülmeye çalışılması gerektiğini, personel yetersizliğinden psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalma ihtimalinin arttığını söyledi.