Gümüşhane şehir mekezi ile Torul ilçesi arasında kalan Harmancık Tüneli'ne jandarma aracının girişiyle birlikte teröristlerin uzun namlulu silahlarla ateş açtığı ifade edilirken, açılan ilk ateşlerde iki asker ağır yaralandı.

Tünelin içine saklanan ve jandarma aracının gelişini bekleyen teröristlerin, aracın görünmesiyle birlikte ellerindeki uzun namlulu silahları ateşlemeye başladığı belirtildi.

Karadeniz'deki hain saldırıda 2 askerimiz ağır yaralanırken, hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılan Uzman Çavuş Özgür Tok yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özgür Tok'un Erzurum'daki ailesine acı haber ulaşırken, şehidin evinde ağıtlar yakıldı.

Yaralanan diğer askerin ise durumunun ciddiyetini koruduğu ifade ediliyor. Açtıkları ateş sonrasında bölgeden hızlı bir şekilde kaçan teröristleri arama tarama faaliyetleri ise tüm hızıyla devam ediyor.

VALİ YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

Terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ise, devriye aracında iki askerin bulunduğunu belirterek, 'Devriye aracımızdı, içerisinde iki jandarma görevlimiz vardı. Yapılan saldırı sonucu iki askerimiz ağır yaralandı. İkisi de hastaneye getirildi. Hastanedeki bütün personel seferber edildi. Ancak bir askerimiz yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer askerimiz ambulans helikopter ile başka bir hastaneye sevk edilecek. Bölgede terör faaliyeti bir buçuk aydır devam etmekte. Bununla ilgili bütün çalışmalar devam ediyor. Bugünkü olayda ise askerlerimiz devriye görevi ifa edilirken saldırıya uğradı. Operasyonlarımız takviye ekiplerle devam etmektedir' dedi.