Başkan Yardımcısı İrfan Göz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, öğretmenler ve okul birincileri ile okul başkanlarının katıldığı etkinlikte öğrencilerle kahvaltı yapan Genç, "Hayali olmayanların istikbali de yoktur" dedi.

Canik Belediyesi olarak çocuk ve gençlerin fikirlerine önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Amacımız yarının büyüklerine daha iyi bir gelecek sunmak. Bu nedenle mikrofonu çocuklarımıza vermek ve hayallerini dinlemek istedik. Çocuklarımızın hayalleri, bizim idealimizdir. Biz küçük büyük demeden herkesin görüşüne, fikrine önem veren bir yönetim anlayışına sahibiz. İnanıyorum ki geleceği birlikte inşa edeceğiz. Çocuklarımızı dinlemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HAYAL EN KIYMETLİ HAZİNEDİR

Dünyanın baş döndüren bir hızla geliştiğini ve dönüştüğünü ifade eden Genç, "Yeni bin yılın başında 4. sanayi devrimi yaşanırken zihin yapımızı da 4. düzeye çıkarmalıyız. Hayal olmadan fikir olmaz, fikir olmadan ise insanlığın yararına olacak projeler çıkmaz. Hayal en kıymetli hazinedir. Bir araba, bir uçak, bir telefon önce hayalle ortaya çıkmıştır. Bu manada çocuklarımızın hayallerini çok önemsiyoruz. Belediyemizde kurduğumuz Proje Geliştirme Birimi çocuklarımızın hizmetindedir. Projelere belediye olarak destek veriyoruz" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ ANLATTI

Daha sonra mikrofonu Başkan Genç'e alan çocuklar, birbirinden ilginç fikir ve hayallerini paylaştı. Kimisi uçan araba hayal etti, kimisi araçların kaza yapmadan önce sinyal alıcısı sayesinde durmasını istedi. Farklı hayallerin konuşulduğu etkinlikte çocuklar, görünmez adam, ışınlanma, ev işlerini yapan robotlar gibi fikirler öne sürdü. Çocukların hayallerini tek tek dinleyen Genç, bu etkinliklerin devam edeceğini ve hayalleri kitaplaştıracaklarını söyledi.