Kulübün geleceğiyle ilgili Adil Gevrek, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Kulübün kongresinde başkalarının aday olabileceğini kaydeden Gevrek, 'Büyükşehir belediye başkanımız ile bir görüşme yaptım. Biliyorsunuz önümüzde bir kongre var. O kongreyle alakalı bir istişare yaptık. Sağ olsun başkanımız bu sene de destek verecek. Beraber yapmış olduğumuz istişareler sonucunda önümüzdeki günlerde de güçlü bir yönetimle inşallah takımımızı hak ettiği yere taşıyacağız. Bizim yeni adaylar olmasın gibi bir düşüncemiz olmaz. Önümüzde bir kongre var. Başkaları da aday olabilir. Ama başkanımız bizlerden memnun olduğunu söyledi. İki senedir yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Ciddi mücadeleler verdik. İlk senede şampiyon olduk. İkinci senede de bana göre başarılı bir sezon geçirdik. Başkanımız da bundan memnun ve önümüzdeki sezonda bize aynı şekilde destek vereceğini söyledi. Ben buradan hem şahsım, hem de yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarım adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki 1 ay içerisinde hem mali kongremizi, hem de olağan genel kurulumuzu birlikte yapacağız. Biz burada güçlü bir yönetim kurmak istiyoruz. 15-20 gün içerisinde İstanbul'da yapacağımız görüşmeler var. İnşallah o isimlerle de daha güçlü bir yönetim yapıp, Yeni Malatyasporumuzu hedeflenen yere taşımak istiyoruz" dedi.

"MALATYA'NIN BEKLENTİSİ ŞAMPİYONLUKTUR"

Kulübün yeni sezondaki hedefiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Gevrek, 'Yapacağımız istişareler sonrasında hedefimizi koyacağız. Beklentiler var tabi. Bunu her zaman söylüyorum; mutlak ki Malatya'nın beklentisi şampiyonluktur. Ama burada sağlam adımlar gitmek lazım. Önemli olan çıktığın yerde kalıcı olmaktır. Biz buna dikkat ediyoruz. Burada hem ekonomisiyle, hem alt yapısıyla bir yapılanma oluşturarak inşallah sağlam adımlarla Malatya'yı hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Hedefi koyarken mutlak o sağlam adımlarla gitmek lazım" diye konuştu.

"1 HAFTA İÇERİSİNDE TEKNİK DİREKTÖRÜ SORUNUNU ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ'

Gevrek, takımın başına getirilecek teknik adam konusuyla ilgili ise, 'Tabi birkaç isim var ama burada isim söylemek önemli değil. 1 hafta içerisinde en azından teknik direktörü de çözmüş olacağız. Kongre öncesinde hocayı çözmüş olacağız. Tabi görüştüğümüz, takip ettiğimiz futbolcular da var. Önümüzdeki günlerde, 10 gün içinde hem transferler hem de hocayla ilgili görüşmeler olacak. Tabi önce hoca işini bitirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

HİKMET TANDIVERDİ ADAY DEĞİLİM DEDİ

Kamuoyunda Yeni Malatyaspor başkanlığı görevine talip olacağı yönünde haberler çıkan İstanbul Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, geçtiğimiz günlerde Malatya'ya yaptığı ziyaretin Yeni Malatyaspor ile ilgili olmadığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Malatya'da iş adamlarıyla yaptığı fikir sofrası toplantısına katılan Tanrıverdi, Malatya'dan ayrılmadan önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeni Malatyaspor ile ilgili hiç kimseyle herhangi bir şey konuşmadığını kaydetti.

Adil Gevrek'in bırakması halinde kulübe talip olabileceğini belirten Tanrıverdi, "Malatya'ya ziyaretim Yeni Malatyaspor ile ilişkilendirildi. Ben Malatya'ya iş gezisi için geldim. Sayın bakanımızın katıldığı fikir sofrası toplantısı için geldim. Kulüp için herhangi bir hamle yapmadık. Ben aday olmadım, olsaydım da zaten alırdım. Şu an yönetim devam ediyor. Bizim kimseden bir talebimiz ya da beklentimiz olmaz. Sezon başı itibariyle kulüp sahipsiz kalsa idi biz de talip olabilirdik. Kulüple ilgili herhangi bir çalışma yapmadım. Daha önce sosyal medyada tekrar kulübü almam yönünde yazı yazanlara, şu an da bir yönetim olduğunu, yönetimin bırakması halinde talip olabileceğimizi yazdım. İstanbul'da bu konuyla ilgili Adil Gevrek'in devam etmeyeceğini söyleyen bir arkadaşımızla kulüple ilgili görüşme yaptım. Ona da aynı şekilde yönetimi bırakması halinde kulübe talip olabileceğimi söyledim. Daha sonra sayın başkan Adil Gevrek ile yaptığım bir görüşmede kendisinin devam edeceğini söylemesinden dolayı bu konuyu kapattım. Bildiğiniz gibi de şu an yönetim devam ediyor. Bir an önce karar verip, teknik direktör seçimi ve futbolcu transferleriyle ilgili çalışmanın geç kalmaması gerektiğini ve genel kurulun bir an önce yapılıp bu konunun kapanması fikrimi yakın dostlarımla paylaştım. Bu nedenle kulüple ilgili şuan için herhangi bir beklentim olmadığını tekrar söylemek istiyorum. Bu konuda sezon ortasında bizim adımızı kullanarak kimse yönetimi tehdit etmesin. Sezon ortasında hiçbir şekilde kulüple ilgili her hangi bir çalışmam olmaz ve sezon ortasında kulübü almak içinde talip olmam. Bize sürekli olarak hatırlatılan sözümüzden dolayı, ya gelecek sezon ya da daha sonraki sezonlarda, kimseyle çatışmadan kulübü almaya talip olabiliriz. Şunu herkes bilsin ki kafamızın arkasında hiçbir farklı düşünce olmadan, tamamen kulübü alıp üst lige çıkartmak için günü geldiğinde talip olurum. Yalnız bu süreçte şunu gördüm; senaryo üretenler, adımızdan rahatsız olanlar var. Bunlarla da ilgili gerekli konuşmaları yönetime zarar vermemek adına şuan yapmıyorum. Genel kurulda yönetim oluştuktan sonra, müsait bir zamanda Malatya'ya gelip, bu konulardaki sorulan soruları ve kim ne sormak istiyorsa, onları cevaplayacağım bir basın toplantısı veya televizyon programı yapmayı düşünüyorum. Kimseye veremeyeceğim ne cevabım ne de hesabım var. Benim bütün insanlara verebileceğim her zaman hesabım vardır. Benim üzerimden prim yapmak isteyenleri, gündem olmak isteyenleri muhatap kabul etmiyorum. Bu yaşanan kısa süreçte ismimin geçmesiyle birlikte konuşulanları ve yazılanları da kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Bu güne kadar ben hiç kimse için seviyemi bozmadım, kimsenin de bu konuda seviyesini bozmasını kaldıramam. Ben bugüne kadar Malatya için, Malatyalılar için her ortamda elimden geleni yaptım, bundan sonrada yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.