Galeriç Su Basar Ormanları'nda kutlanan etkinlik de Büyükşehir Belediyesi tarafından katılımcılara çevre ile ilgili defter seti dağıtıldı. Etkinlik alanına getirilen mandaların süt sağımı yapıldı. Sağımı yapılan sütler kaynatılarak ilk olarak Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz'a ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü'nün gösterisi izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.

ÇABAMIZ BURAYI GÜRÜLTÜSÜZ, SAKİN BİR ALAN YAPMAK

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bisiklet dağıtımı öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeyiz. Dün Fener Plajımızın Mavi Bayrak töreninde beraberdik. Aslında bugün burada oluşumuzun temel nedeni 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamak için. 5 Haziran Çevre Günü etkinliklerini bundan önceki yıllarda da Çevre Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tabiat Varlıkları Bölge Müdürlüğü, Valiliğimizin talimatıyla diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte çeşitli etkinlik alanlarında kutlanıyordu. Bu sene biraz daha genişletelim dedik ve Kızılırmak Kuş Cennetimizin farkındalığını, bu alanın tanıtımını yapmak için Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamı içerisine Kızılırmak Kuş Cennetimizi alalım dedik. Bütün çabamız burayı gürültüsüz, sakin bir alan yapmak' dedi.

EN ÇOK ZİYARET ETTİĞİM YER

Vali Şahin ise yaptığı konuşmada, 'Bizim için çok ayrı bir gün. Samsun'da en çok ziyaret ettiğim yerlerden birisi de evimden sonra burası. Burası benim hayatımda çok ayrı bir yer alacak. Büyükşehir Başkanımızla beraber Kuş Cenneti çalışmalarda el ele verdik, çok ciddi mesafeler aldık. Burayı gözümüz gibi koruyoruz. Tabi bir taraftan çevre gününü kutlarken bir taraftan da çevreye zarar vermemeniz gerekiyor. Gerek gürültünün sesin düşük olması gerek çevre ye motorlu taşıtların verdiği zararı anlatmak adına sembolik olarak bisikletlerin dağıtım törenini de çevre gününe yerleştirelim dedik" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinden belirlenen 100 öğrenciye bisikletleri dağıtılarak bisiklet turu düzenlendi. Vali Şahin de bisiklete binerek tura katıldı. Etkinlikte atlara binen çocuklar büyük bir mutluluk yaşadı.