Partisinin İl Danışma Meclis toplantısına katılmak üzere memleketi Samsun'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum Belediyesi'nin 55'te 55 proje kapsamındaki 10 tesisinin açılışına katıldı. Mevlana Mahallesi Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisleri önünde yapılan toplu açılış ile yapımı tamamlanan 10 proje vatandaşların hizmetine girdi.

BAŞKAN TAŞÇI: '55 PROJEDEN 30'U HAYAT BULDU'

Açılış öncesinde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Bugün burada belediyemizin hayata geçirmiş olduğu 10 projenin toplu açılışı için bulunuyoruz. Bu 10 proje içerisinde 2 adet spor tesisi, Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisleri, spor tesisleri, düğün alanı projesi, 3 adet şehitlerimizin adını verdiğimiz parklarımız, organ bağışlayarak toplumda bir farkındalık oluşturan Duygun Gürcan isimli parkımız da olmak üzere 10 projeyi hayata geçirdik. 55'te 55 proje kapsamında yer alan 22 projeyi bitirmiş durumdayız. 8 projemiz de inşaat halinde devam ediyor. 55 projeden 30'u hayat bulmuş durumda. Bu projeler dışında yer alan 12 adet ekstra projeyi de Atakum halkıyla buluşturmuş durumdayız. 2 yıl içerisinde süren hızlı tempomuzu, 55'te 55 projelerimizden daha da fazlasını yapacağımızın göstergesi olarak kabul ediyoruz. Atakum İlçesi bütün hizmetleri fazlasıyla almaya hak eden bir ilçemizdir. Atakum, Karadeniz'in en hızlı büyüyen ilçesidir. 2015 yılında 12 bin nüfus artışıyla Karadeniz'in rekorunu kıran bir ilçedir. Atakum, nüfus büyümesinde de Türkiye 3.sü olmuştur. 5 bin 600 konutluk inşaat ruhsatı verme sayısıyla da Karadeniz'in rekorunu kırmış bulunuyoruz. Atakum'a yapılan hizmetlerle büyümesine sağlayan Bakanımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum' dedi.

VALİ ŞAHİN: 2017 OLİMPİYATLARI İÇİN HAZIRLANAN TESİSLER BİTMEK ÜZERE

Başkan Taşçı'nın ardından söz alan Samsun Valisi İbrahim Şahin de Samsun'un inanılmaz güzel eserlerle donatıldığını belirterek 2017 olimpiyatları için hazırlanan spor tesislerinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

'MAHALLE TİPİ TESİSLERİN SAYISI BİN'İ GEÇTİ'

Mahalle tipi tesislere bakanlık olarak büyük önem verdiklerini belirten Bakan Kılıç, 'Bakanlık olarak yaptığımız yatırımların Samsun ayağını oluşturan birçok tesisin yerel yönetimlerimizle beraber hayata geçirilmesi bizler için önemli. Özellikle bizim mahalle tipi olarak nitelendirdiğimiz ve gençlerin mahallelerin içerisinde rahatlıkla ulaşım sağlayabilecekleri, ailelerinde de çocuklarını nerede ve nasıl olduklarını bilmelerini açısından bu tip tesislerin inşası için çok büyük bir çalışma içerisindeyiz. Bu tesislerin sayısı şu anda bini geçti. Yerel yönetimlerin yer tahsisi konusunda bize verdikleri destekler ile bu projeleri hayata geçiriyoruz. Atakum Belediyesi'nin 'mahalle evleri' o tip şekilde inşa edilen mahalle konakları gibi diğer projelerin hepsi sosyal anlamda milletimizin, vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlayacak yatırımlar olur diye ümit ediyorum. Bu projelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

'BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKLAR'

Gelen terör saldırısı haberi üzerine konuşmasını kısa tutan ve açılış seremonisinden bazı görselleri iptal ettiren Kılıç, 'Üzücü bir haber aldık. Gümüşhane'deki saldırıda bir kardeşimiz şehit oldu. Rabbim inşallah bu hainlerin, milletimizin ve devletimizin birliğine karşı haince planlar kuranların bu planlarını boşa çıkartacaktır. Milletimizin birlik ve beraberliği bunları aşacak güçtedir' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış törenine geçildi. Şehit Özgür Ekinci'nin annesi Fatma Ekinci, Şehit Ünal Ertürk'ün annesi Sebahat Ertürk, Şehit Polis Yılmaz Dikmen'in eşi Reyhan Dikmen ve oğlu Atakan Dikmen, doğumu esnasında bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden ve organlarıyla 6 kişinin hayata tutunmasını sağlayan Duygu Gürcan'ın eşi Kürşat Gürcan katıldı. Bakan Kılıç ve Başkan Taşçı, şehit ailelerine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı armağan etti.

Açılışın ardından Samsunspor Minik Futbol Takımı ve Atakum Belediyespor Minik Futbol Takımı gösteri maçı yaptı. Mevlana Mahallesi'ne yapılan ve adını Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan alan Mevlana Mahallesi Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisleri ile Çakırlar Korusu Tenis Kortu, Halı Sahası ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şemsiyesinin bulunduğu Dev Şemsiye Kır Düğün Alanı, Alanlı Mahalle Parkı, Çatalçam Parkı, Balaç Örnek Köy projeleri hayata geçirildi. Ayrıca Atakum şehitlerin isimlerinin verildiği Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen Çocuk Parkı, Şehit Ünal Ertürk Çocuk Parkı ile doğum sırasında bebeğiyle birlikte hayatını kaybeden Duygu Gürcan'ın adını taşıyan Duygu Gürcan Çocuk Parkı'nın da açılışları gerçekleştirildi.

Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, mülki erkan ve vatandaşlar katıldı.