Ünye'de geleneksel hale gelen ve 30 gün boyunca devam edecek olan Ramazan Etkinliklerinin 5'incisi Toplu Sünnet Şöleni ve Kortej Yürüyüşü ile başladı. Etkinlikler, Ünye Yunus Emre Parkı'nda düzenlenen Toplu Sünnet Şöleni ile başladı. Ünye Belediyesi'nin katkıları ile bir hafta önce sünnet ettirilip iyileşen çocuklar, şölen öncesi aileleri ile birlikte şehir turu attı. Sünnet Şöleni renkli görüntülere sahne olurken, erkekliğe ilk adımlarını atan ve gün boyunca gönüllerince eğlenen 50 çocuk unutulmaz bir gün yaşadı.

50 ÇOCUK ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI

Sünnet Şölenine katılarak ailelerin mutluluklarına ortak olan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, burada yaptığı açıklamada, 'Peygamberimiz bizlere hayat felsefesi olarak sünneti yani adaleti, doğruluğu, güzelliği ve sevgiyi emanet bırakmıştır. Bu kavramları hayat felsefesi olarak yaşamanın ilk basamağında çocuklarımızı sünnet ettirmektir. Aynı zamanda tıp, sünnet olmayı önemseyerek İnsan sağlığı ile yakından ilişkilendirmiştir. Sünnet, tıbba göre sağlıklı bir tedbir ve sağlıklı olmanın temel gereğidir. Bu vesile ile sünnet merasimini icra ettiğimiz küçük yavrularımızın ömür boyu, Allah resulünün sünnetine bağlı kalmasını ve sünnet üzere yaşamalarını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, anne ve babalarına daha nice mürüvvetlerini görmelerini diliyorum' dedi. Başkan Çamyar, konuşmasının ardından sünnet olan çocukları tebrik ederek çocuklara hediyeler verdi.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA MEHTER MARŞI

Sünnet Şölenin sona ermesinin ardından etkinlikler, Topyanı'ndan başlayıp Mehteran takımı öncülüğünde gerçekleştirilen Kortej Yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı muhteşem coşkusuyla Ünyelileri adeta tarihte geriye götürdü.

Etkinlinler, Ünye İskelesinde devam eden havai fişek gösterilerinin ardından son buldu.