Karadeniz Bölgesindeki Radyo ve Televizyon Temsilcileri Trabzon'da RATEM tarafından düzenlenen Karadeniz Bölgesi Medya Toplantısında bir araya geldi. Toplantıda kamu spotları yerine resmi ilan verilmesi gerektiği vurgulandı.

Trabzon'da Radyo ve Televizyon yayıncılarının bir araya geldiği toplantıda, sektörün ihtiyaçları, sorunları ve çözüm önerilerine yönelik istişareler konuşuldu. RATEM'in gündeminde ise, telif hakları alanında ki güncel gelişmeler ve yaşanan problemlerin çözümü, yerel ve bölgesel radyo ve televizyonların daha az maliyetlerle uydu yayını yapmalarına olanak sağlayacak lisans çeşitlendirilmesi ve son olarak kamuya ait resmi ilan, reklam ve duyuruların radyo ve televizyonlardan da yayınına olanak sağlayacak mevzuat değişikliği bulunuyor.

MEDYA İLAN KURUMU OLMALI

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Yusuf Gürsoy, Kamuya ait resmi ilan ve reklamların Radyo ve Televizyonlarda yayınlanmasına olanak sağlayacak mevzuat değişikliği için çalışma başlattıklarını belirtti. Slayt eşliğinde katılımcıları çalışmalar hakkında bilgilendiren RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, televizyon ve radyolar için de Medya İlan Kurumu kurulması gerektiğini ve kamu spotu yerine resmi ilan verilmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya Haber Medya Grubu'nu temsilen Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu katıldı.

Ümit CEYLAN