Almanya Parlamentosu'nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına ve bu tasarıya imza atan 11 Türk kökenli Alman milletvekilinden Ekin Deligöz ile Cem Özdemir'e doğum yerleri Tokat'tan tepkiler devam ediyor.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal İncesoyluer'i ziyaret eden Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, Cem Özdemir'i düne kadar Tokat'ın Türkiye'nin 'bizim insanımız' diye desteklediğinin altını çizdi. Pervanlar, 'Böyle bir hainlik yapmasını kınıyorum. Cem Özdemir diye bir isim bu saatten sonra Türkiye'de Tokat'ta yoktur. Ama bunun yanında hayır oyu veren Bettina Kudla'yı tebrik ediyorum. Sağduyulu davranmıştır, kendisi doğru olanı yapmıştır. Bizim için artık Cem Özdemir yoktur Bettina Kudla vardır' dedi.

'HEMŞEHRİ OLARAK KABUL ETMİYORUZ'
Alman Milletvekili Cem Özdemir'in hukuken Pazarlı olduğunu ifade eden Başkan Pervanlar, 'Ama bu saatten sonra biz Cem Özdemir diye birisini hemşehri olarak kabul etmiyoruz. Belediye meclisimizi olağanüstü toplantıya çağırdık yasal süre içerisinde toplantımızı yapıp Cem Özdemir'i Pazarlı Tokatlı biri olmadığını, böyle bir hemşehri hukukunun bulunmadığını meclis kararı ile tescil edeceğiz. İnşallah bunu tüm yetkili organlarla paylaşıp böyle bir kişinin Pazar'la bir bağının kalmadığını aksine 'hayır' oyu veren hanım efendinin de fahri hemşehrimiz olarak kabulünü meclisimizde oylayacağız. Oy birliği ile bu kararları alıp en azından Pazar'ın Tokat'ın böyle bir insanla ilişkisi olmadığının adının Tokat ve Pazarla anılmaması gerektiğini meclis kararı ile tescil edeceğiz. Bunu da en kısa zamanda yapıp gerekli mercilerle paylaşacağız' diye konuştu.
Öte yandan Almanya'da Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanlığına 2008 yılında seçilen Cem Özdemir'in Almanya'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı Alman meclisine getirerek 'evet' oyu vermesi köylülerinin tepkisini çekmişti.