Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve İŞKUR iş birliği ile Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu'nun açılışı yapılarak ilk dersi verildi.

Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamında aşçılık, pastacılık, pideci ve garsonluk eğitimlerini alacak olan kursiyerler açılış programına ilgi gösterdi.

Projenin açılış programına AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu ve Samsun Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Samsun İŞKUR Müdürü Hasan Kılıçaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Yiğit, Samsun Yol-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı İbrahim Uzun katıldı.

Projenin onaylanmasından sonra kendilerine destek yağdığını belirten Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, "Türkiye'de ilk olan kursumuzun açılışını ve ilk dersini gerçekleştirmekten gurur duyuyorum' diyerek projeye destek veren isimlere teşekkür etti.

İSTİHDAM GARANTİLİ PROJE

Samsun şehrinin artık aşçı, pastacı, pideci ve profesyonel garson noktasında büyük eksiği olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu tür projeler turizm şehri olma noktasında büyük önem taşıyor. Bir 10 yıl öncesine baktığımız zaman birkaç tane lokantadan ve tesisten bahsedilen bir şehirdik, artık her gün hemen hemen yeni bir işletmenin açıldığı bir şehir olduk. Dolayısıyla buralardaki işleri yürütebilecek aşçısından ara elemanına, servis elemanına çok ciddi ihtiyaçlarımız olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu projemiz istihdama yönelik bir proje hem de kaliteli elemanların yetiştirilmesi noktasından önemli bir proje olarak nitelendiriyorum. Projeyi ilk duyduğumuz da bu işe ortak olmak istedik. Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ile birlikte geldi bu mekanı gezdik inceledik. Açıkçası ben daha güzel bir mekan bekliyordum. Burası basık kötü bir ortamdı. Çalışmalardan sonra bu mekana geldiğimde gözlerime inanamadım. Sınıflar mutfaklar adeta muhteşem olmuş. Bu mekanın hazırlanmasında emeği geçen tüm işçilerimize kardeşlerimize teşekkür ediyorum' dedi.

'BURASI YEMEK FAKÜLTESİ OLACAK'

Açılışını yapılan kursların devamlılık getireceğini ve bu kursların "yemek fakültesi" olacağının altığını çizen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş "İl Başkanlığı döneminden itibaren yakından takip ettiğim ve milletvekili döneminde de büyük destek verdiğim Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi hayırlı olsun. Ben buradan kamuoyunun bilmesini istediğim konu bu kurs bir sefere yapılacak olan bir kurs değildir. Bu artık mutfak tezgahları kurulduktan sonra kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu alet, edevat ve malzemeler ortaya koyulduktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İŞKUR üzerinden sürekli olarak kamu yararına kursiyerlerle birlikte devam ettirilecektir. Yani bir kere kurs yapılıp sonra kapılacak bir yer değildir. Bir anlam da burası kursiyerlerin yetişip mezun olacağı adeta bir 'Yemek Fakültesi' olacaktır. İnşallah hocalarımızın büyük gayretleri, kursiyerlerimizin başarılı çalışmaları ile güzel işler ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu düşünceler içinde bu projenin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor. Kursiyerlere çalışmalarında başarılar diliyorum. Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Projesi hayırlı uğurlu olsun' diye konuştu.