Kadıköyspor, adeta çöküşe geçen Samsun futbolunun bir anlamda yüz akı oldu. Biten 4 yerel ligde şampiyonluk elde eden Kırmızı- Beyazlılar, U-17 ve U-15 Türkiye Şampiyonası'nda da ikincilik kupası kaldırdı. Türkiye'nin bu yıl en başarılı amatör futbol kulübü olmaya aday olan Kadıköyspor bu başarısıyla büyük takdir topladı

4. KUPAYI DA KALDIRDI

Samsunspor'un play-off şansı zora girdi, şehirde başka profesyonel takım yok, Bölgesel Amatör Lig'deki takımlar bırakın şampiyonluğu, lige bile tutunamadı. Böylesine bir ortamda mahalleden çıkan bir takım olan Kadıköyspor, adeta Samsun futbolunun geleceğini yazıyor. Samsun'da biten yerel liglerde U-19, U-17, U-15 ve son olarak da U-14'de şampiyon olan Kırmızı- Beyazlılar, çıtayı çok yükseltti. Oynanan U-16 ve yeni başlayan U-13 Ligleri'nde de şampiyonluğun en güçlü olan Kadıköyspor, bu yıl Samsun'daki tüm kupaları kazanabilecek potansiyele sahip.

İKİ TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

Kadıköyspor'un bu başarıları, yerel liglerde de kalmadı. Geçmiş yıllarda Türkiye dereceleri yapan Kadıköyspor, artık şampiyonluğun kapısından dönmeye başladı. Kırmızı- Beyazlılar ilk olarak U-17 Türkiye Şampiyonası'ndan 75 ilden 1360 takım arasında Türkiye ikincisi oldu. U-15 Takımı da 68 ilden 1291 takım arasında yine finale yükselip, ikincilik kupası kaldırdı. Şampiyon olan Akdeniz Belediyespor ve Muratpaşa Belediyespor'un diğer kategorilerde derece yapamaması ise iki turnuvada da ikincilik elde eden Kadıköyspor'un başarısını ortaya koyuyor.

SIRA U-16 VE U-13'TE

Başarılarle geçen sezonda sıra ise U-19 Takımı'na geldi. Kırmızı- Beyazlılar, ilk grup müsabakaları için Kastamonu'ya gidecek. Burada da hedef, grubu geçip bir üst tura çıkmak. Samsun'daki yerel liglerde yoluna devam eden Kadıköyspor U-16 Takımı, grubunu birinci bitirerek play-off müsabakalarına yükseldi. Kırmızı- Beyazlılar, Yolspor'la birlikte şampiyonluğun en güçlü favorisi. Henüz yeni başlayan ve iki haftası geride kalan U-13 Ligi'nde Kadıköyspor yoluna kayıpsız gidiyor. Kadıköyspor U-16 ve U-13 Ligi'nde de kupayı kaldırırsa, sezonu 6'da 6 ile noktalayacak.

Selçuk KAYA