Vezneciler'de çevik kuvvet polislerinin otobüsüne düzenlenen bombalı saldırıyı uluslararası ajanslar son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Ajanslar, hedefin polis aracı olduğunun altını çizdi.

İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırıda, Vali Şahin'in ilk açıklamasına göre 7'si polis olmak üzere 11 kişi hayatını kaybetti. 36 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıda, yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'yi derinden sarsan bombalı saldırıyı, dünyadaki ajanslar son dakika olarak duyurdu. Uluslararası ajanslar hedefin polis aracı olduğunu belirtti.

Fransız haber ajansı AFP, "İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada dört vatandaş ve yedi polisin hayatını kaybettiğini söyledi. 36 kişi de yaralandı" dedi.

İngiliz Reuters haber ajansı, 'İstanbul'daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı' ifadelerini kullandı. Reuters, telefonla ulaştığı İstanbul'daki polis sözcüsünün konuya ilişkin bilgi vermediğini' belirtti.

İngiliz BBC ise hem televizyon kanalında hem de internet sitesinde olayı son dakika olarak duyurdu. Türk medyasına dayandırdığı haberde, "İstanbul'un merkezindeki bir otobüs durağında patlama meydana geldiği" ifade edildi. Ayrıca BBC'nin haberinde, PKK ve komşu Suriye'deki çatışmanın bir sonucu olarak Türkiye'de şiddet olaylarının arttığı hatırlatıldı.

Amerikan Associated Press haber ajansı ise;'İstanbul'daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı." dedi.

ALMAN BASINI

Vezneciler'deki hain saldırı Alman basınında da son dakika olarak verildi. Alman Bild Online; 'İstanbul'da yine bombalı saldırı' başlığıyla paylaştığı haberde 'İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada iki kişi öldü, en az sekiz yaralı var' ifadelerini kullandı.

Spiegel Online ise patlamayı, 'Basında yer alan haberlere göre İstanbul'da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul'da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı' diyerek okurlarına duyurdu.

Welt Online, 'İstanbul'da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.' ifadelerine yer verdi.

Rus yayın kuruluşu Russia Today ise, "İstanbul'da bir otobüs durağı yakınında patlama meydana geldi, yaralılar var" şeklinde bir haberle okurlarına olayı duyurdu.