Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından yaklaşık 7 yıldan beri uygulanan Fındıklı Ekmek Projesinin ardından şimdi de Ramazan ayında fındıklı pide üretimi başladı. Arsin ilçesindeki Gölcük Taş Fırını'nda kilo başına yaklaşık yüzde 10-11 oranında ve 2-5 milimetre kalınlığı aralığında fındık unu kullanılarak yapılan pide müşteriler tarafından çok sevildi.

Fırın sahiplerinden Rezzat Tuzlu, daha önce yapılan denemelerde fındıklı pidenin müşteriler tarafından memnunlukla karşılandığını belirterek Türkiye'de ilk kez kendileri tarafından fındıklı pide üretildiğini söyledi.

Tuzlu, 'Fındıklı ekmek yaptık, şimdi de fındıklı pide yapalım dedik. Fındıklı ekmek tuttu inşallah bu da tutacağını düşünüyoruz. Birkaç gündür deneme için yaptık müşteriler gayet memnun kaldı. Türkiye'de ilk kez biz yapıyoruz, bizden başka yapan yok. Müşterilerimiz yavaş yavaş sofralarını süsleyen pidemizden tat almaya başladılar' dedi.
Fırın çalışanlarından Celal Bostan da müşterilere farklı damak tadı sunduklarını kaydederek, 'Müşterimize farklı bir tat sunalım istedik. Karadeniz Bölgesi olarak fındığı tüketen insanlarız. Biz de bunun farklı bir sunumunu sunmak istedik. Fındığın kokusuyla tadıyla mükemmel bir pide. İnşallah müşterilerimiz de bizim düşündüğümüz gibi düşünür. Biz daha önce ekmeğini üretmiştik şu anda da pidesini üretiyoruz. Sanırım Türkiye'de de bunu yapan olmadı. İnsanların memnun kalacağından eminiz' diye konuştu.

Müşterilerde ilk kez fındıklı pideyi tadacak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade ederek fındığın bu şekilde değerlendirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.