Ordu ve Fatsa'daki OSB'lerin tamamen dolması nedeniyle OSB'lerin genişletilmesi ve yeni OSB kurulması için çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu ve Fatsa ilçesindeki OSB'lerin tamamen dolması ve yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin ihtiyacına cevap veremeyecek durumda olması nedeniyle Altınordu ilçesinde ikinci bir OSB kurulması, Fatsa OSB'nin genişletilmesi ve Ünye ilçesinde yeni bir OSB kurulması ihtiyacı doğduğunu belirtti.

ÜNYE'YE OSB KURULUYOR

Vali Bakanlıoğlu, Altınordu ilçesinde Karaağaç mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesi Güzelyurt mahallesi Kayabaşı mevkisindeki yaklaşık 90 hektar büyüklüğündeki alanın Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak kesinleştirildiğini kaydetti.

Fatsa ilçesi Konakbaşı Mahallesi Sazdibi mevkisindeki yaklaşık 94 hektar büyüklüğündeki alanın Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'ne ilave edileceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, Ünye ilçesinde Killik mevkisindeki sınırları belirlenen yaklaşık 55 hektar büyüklüğündeki alanda Ünye Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, halen tapu mülkiyet durumları ve kadastro işlemlerine başlandığını söyledi.

2 OSB'DE 4 BİN 800 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Organize Sanayi Bölgelerinin ülkedeki sanayileşmeyi hızlandırmada, işsizliği azaltmada, bölgeler arası gelişmişlik farkını gidermede, yabancı yatırımlar için çekim alanı olmada, küçük işletmelerin gelişmesinde, kalite ve verimliliğin artışında en önemli rolü üstlendiğini belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'daki OSB'lerde 4 bin 800 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Ordu OSB'nin 60 hektar olduğuna dikkat çeken Vali Balkanlıoğluu, 'Ordu OSB'deki mevcut 74 adet sanayi parselinden yatırımcıya tahsis edilen 69 parsel üzerine kurulan 58 firma fiilen üretime geçmiştir. 2 firma ise proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalar, 2 bin 295 kişiye istihdam sağlamaktadır. Fatsa OSB'nin toplam büyüklüğü ise 50 hektardır. Fatsa OSB'deki toplam 30 adet sanayi parseli 29 firmaya tahsis edilmiş olup, 19 firma üretime geçmiştir. 8 firma inşaat aşamasında ve 2 firma da proje aşamasındadır. Üretimde olan firmalarda toplam 2 bin 500 kişilik istihdam edilmektedir' diye konuştu.