Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile Kavak Belediyesi tarafından Atatürk Parkı'nda açılan 1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nın açılışına Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdullah Kütükçü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, KADEF Yönetim Kurulu, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kavak Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri kapsamında ilçeye ilkleri yaşatmak için kolları sıvadı. Başkan Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada "1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nı geleneksel hale getirip her sene daha geniş katılımlar ile yapmayı planlıyoruz. Amacımız çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamak ve çok daha fazla sayıda kitap okuyan çocuk yetiştirebilmek" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Şekerci ise yaptığı konuşmada, İslam dininin eğitime verdiği önemi hatırlatarak, "Kitaplar, kültürümüzü yükselten merdivenlerdir. Okunan her kitap da aşılan bir basamaktır. Kitap okumak kendimizi geliştirmenin en faydalı yoludur. O yüzden bizler de mümkün olduğu kadar çok kitap okumalıyız' diye konuştu.

1. Kavak Çocuk Kitapları Fuarı'nın 3 gün açık kalacak.