Bakanlar Kurulu kararıyla Türk Vatandaşı olan Vu Yhuy Tuanvi Aydın'a maaş bağlanması için dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından talimat verilmişti. İlk eşinden olan çocuklarına bakabilmek için ülkesine dönmek zorunda kalan Tuanvi Aydın, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi:

'Ben Türkiye'de resmi evliliği olan bir şehit eşiyim. Türkiye'de polis memuru Tansu Aydın ile evliliğim resmiyette de vardı ve bu yetkililerce de kabul edilmektedir. Eşim şehit olalı 320 gün olmuştur. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşimin aylık maaşımın bana bağlanması için emretmesi ve bunun sözünü vermesine rağmen ve bu emir ve sözünün tüm ulusal ve uluslararası gazete ve TV kanallarında gösterilmesine rağmen hala da SGK'nın kararı değişmemiştir. Eşimin maaşı hala da Ankara bürosunca bana verilmemiş ve çok kötü bir karar olmuştur. Böyle kötü ve anlamsız bir kararla SGK hem şehit eşimin ruhunu incitmiş hem de Başbakanın emrini yerine getirmeyerek suç işlemişlerdir. Diğer taraftan da basına sızan bu haberler ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti makamlarının duruşunu da olumsuz etkilemektedir.'

Şehit eşi Tansu Aydın'ın görev yaptığı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yardım isteyen Tuanvi Aydın, 'Ben eşimin çalıştığı ve iş arkadaşlarının bulunduğu Diyarbakır Emniyet Bürosundan yardım istiyorum. Ancak onlar beni ve şehit eşimi anlayabilirler ve haklarımı sorgularlar. Ben eşimin söz verildiği gibi maaşının bağlanmasını talep ediyorum ve bu hepinizin vicdanını da sızlatıyordur. Çünkü hak etmediğim bir mağduriyet yaşıyorum' dedi.

Şehit eşlerinin hakları konusunda yardım isteyen Tuanvi Aydın, 'Ricam bir şehit eşinin hakları nelerdir ve bu haklardan yararlanmam için bana yardımcı olmanız. Şu ana kadar hiçbir yardım alamadım ve size başvurma sebebim, nereye nasıl başvuracağımı bilemiyorum. Tek başıma yapamıyorum. Bir şehit eşinin bu isteğini anlayışla karşılamanız. Çünkü yasal hakkım olan eşimin maaşının bağlanmasını istiyorum' diye ifade etti.

SGK yetkilileri, şehit eşine maaş bağlanabilmesi için kanunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirterek, bu çalışmaların devam ettiğini kaydettiler.