Giresun'un Şebinkarahisar ilçesine bağlı Altınçevre (Balcana) köyü kırsalında jandarma timi ile Erzincan-Tunceli üzerinden geldiği düşünülen 5 kişilik terörist grubu arasında sıcak temas sağlanmış, açılan ilk ateşte 1 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Giresun'da teröristlerle sıcak temas: 1 terörist öldürüldü

Bu operasyonun ardından Altınçevre köyünde incelemelerde bulunan Giresun Valisi Hasan Karahan, daha sonra Şebinkarahisar Kaymakamlığı'nda bir toplantı gerçekleştirdi.

Vali Karahan, toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bölgeye Erzincan üzerinden intikal etme gayretinde olan bir grubun tespit edildiğini ve temas sağlandığını belirterek, 'Dün gece teröristlerle temas sağlandı ve bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlar devam ediyor, bölgede tüm ekiplerimiz, imkanlarını seferber etti. Bölge komutanımız, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz ve biz, olayın takipçisi olarak olay yerine geldik. İnşallah diğerlerini de etkisiz hale getirmek için çabalarımız devam ediyor. Şu aşama bu kadar söyleyebileceklerimiz' dedi.

Karahan, bölgede güvenlik tedbirlerinin arttırıldığını belirterek, 'Ancak bu grupların takibi anlamında özel bir gayretimiz var' ifadelerini kullandı.