AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, son günlerde Giresun ve Gümüşhane'de yaşanan terör olaylarını değerlendirdi.

Terörün bölge ayırt etmeksizin tüm Türkiye'nin sorunu olduğunu kaydeden Köktaş, ''Karadeniz Bölgesi'nde aynı Güneydoğu'da olduğu gibi teröristleri arama tarama çalışmaları ve sıcak temas devam ediyor'' diye konuştu.

KARADENİZ'İN DAĞLARINA GELİYORLAR
Teröristlerin bulundukları bölgelerde barınmanın risk olduğunu görerek başka alanlara doğru kaymaya başladığını ifade eden Köktaş, ''Çok aktif olmamakla birlikte Karadeniz'in üst kesimlerinde de teröristlerin barındıkları bilinmekteydi. Eylemlerini yapamayınca, onlara en kolay gelen dağlık bölgelere yerleşecekleri bilgileri vardı. Tedbirler de alınıyordu. Maalesef, Giresun'da, Gümüşhane'de Çamoluk ve Torul arasındaki alanda teröristlerle kurulan sıcak temas sonucunda yine bir askerimizi daha kaybetmiş olduk. Allah rahmet eylesin. Terörü bu bölgede azdır, şu bölgede fazladır diye düşünmek yerine Türkiye'nin tümünde düşünmek zorundayız. Çünkü bugün bu noktadaysa yarın başka bir noktada olabilir'' dedi.

GEÇİŞ GÜZERGAHLARI KAPATILDI
Hükümetin, güvenlik güçlerinin kararlılığı ve tecrübesiyle en kısa zamanda sonuç alınacağını söyleyen Köktaş şu şekilde sürdürdü: ''Karadeniz Bölgesi'nde aynı Güneydoğu'da olan teröristleri arama tarama mücadelesi devam ediyor. Sıcak temas kurularak teröristleri ortadan kaldırma ve geçiş güzergahlarını kapatma çalışmaları jandarma ve özel harekatın çalışmaları devam ediyor. İnşallah bölgemizde bir daha şehit vermeden sonuca ulaşacağız.''

Zerrin SOMUNCU