CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, İstanbul'da düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bombalı terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Akcagöz, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Akcagöz, "Terörün sorumlusu, sadece ve tek başına terörist olamaz. Terörün palazlanmasına, kendine alan bulmasına fırsat sağlayan yanlış politikalar da en az terörist eylemler kadar sorgulanmalıdır. 'Artık tahammülümüz kalmadı' ya da, 'Akıttıkları kanda boğulacaklar' tarzındaki açıklamaların, bizi teskin edecek bir tarafı yoktur" dedi.

SORUMLUSU AKP'DİR
Türkiye'nin kendi vatandaşının, polisinin, askerinin ve ülkesine gelen turistin can güvenliğini sağlayamayan bir görüntü verdiğini ileri süren Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizdeki terörün son bulması için, Avrupa nezdinde de girişimde bulunulması kaçınılmazdır. Coğrafyamızda eylem gerçekleştiren teröristlerin bir kısmının, kimi Avrupa ülkelerinde dostane bir şekilde karşılandıklarını ve istihdam edildiklerini biliyoruz. Dolayısıyla, bu yönde mutlaka ciddi bir girişimde bulunulmalıdır. Yaşadığımız bir takım gelişmeler ve ortaya çıkan bazı gerçekler, ülkemizde faaliyet gösteren İslamcı terör örgütlerinin, çok kolay hareket ettikleri, sınır hatlarını rahatlıkla kullandıklarını ve çok rahat bir şekilde eylem planı ortaya koyabildiklerini göstermektedir. PKK, otuz yıldır terör eylemlerine devam etmektedir. Bu otuz yılın son beş yılında, AKP hükümetinin, 'demokratik açılım' adı altında terör örgütü ile temasa geçtiğini biliyoruz. Habur'da teröristler, alelade bir Mahkeme kararıyla serbest bırakılmışlardır. İmralı görüşme tutanakları ortadadır. Abdullah Öcalan, Akp'yi iktidar yapan süreci kendilerinin hazırladığını belirtmekte, Tayyip Erdoğan'ın, taktikleri doğrultusunda hareket ettiğini ve bu nedenle başarılı olduğunu beyan etmektedir. Oslo'da, devletin üst düzey istihbarat görevlileri, teröristlerle görüşmüştür. Sonrasında adeta bir çatışmasızlık ortamı yaratılmış gibi gösterilmiştir. Ancak görülmüştür ki, bu dönem içerisinde terör örgütleri yapılanmalarını hızlandırmışlar, eksiklerini tamamlamışlar ve şehir içlerinde teröre hazır bir zemin hazırlamışlardır. Tüm bu gelişmelerin sorumlusu Akp hükümetidir. Bakanlar, Valilere talimat vermiş ve teröriste karşı müdahale edilmesi yasaklanmış, adeta terör örgütü üyelerine yönelik bir özgürlük ortamı yaratılmıştır."

APAYDIN'I ZİYARET ETTİLER

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın'ı, makamında ziyaret etti. Ziyarette esnafın sorunları görüşüldü.