AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından, Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de şehit aileleri için iftar yemeği düzenlendi.

İftar öncesi şehit ailelerine seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülkenin birliğine karşı el uzatanlara dur diyeceklerini belirterek, "Bunu devletimizin kudretine yakışır şekilde yapacağız. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, üzerimizde büyük bir sorumluluk var" dedi.

ÇOK FAZLA SÖZE GEREK YOK
İstanbul'daki hain terör saldırısında 7'si polis, 12 kişinin şehit olduğunu, 35 kişinin de yaralandığını belirten Bakan Kılıç, "Rabbim hepsine rahmet eylesin. Aslında sizlerle bir araya geldiğimizde çok fazla söze gerek yok. Sizler zaten en büyük fedakarlığı ortaya koymuş olan kardeşlerimizin ailelerisiniz. Sizler en büyük fedarakarlığı ortaya koymuş olan ailelerin mensuplarısınız. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim inşallah sizleri cennette buluşturacak. Biliyorsunuz inancımıza göre Allah yolunda ölenlere ölü demiyoruz. Şehitliğin ne anlama geldiğini bilmeyenler bunu anlamayabilirler. Ama burada bir araya gelmiş tüm kardeşlerimiz şehitliğin ne anlama geldiğini, şehitlik mertebesinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorlar. Bundan dolayı da büyük bir gururla ve aynı zamanda sakinlikle, sabırla bu imtihanı ortaya koyuyorlar. Sizler de en büyük mertebe olan şehitliğe ulaşmış yakınlarınızın özlemini sabırla karşılayıp inşallah cennette bir araya gelirsiniz diye dua ediyorum" dedi.

EMANETE LAYIK OLACAĞIZ
Ülkenin birliğine karşı el uzatanlara 'dur' diyeceklerini ifade eden Bakan Kılıç, "Ama bunu birlik beraberlik içeresinde yapacağız. Sabırla yapacağız. Devletimizin kudretine yakışır şekilde yapacağız. Çünkü devletin belli kurallar çerçevesinde yapması gerekenler var ve bu çerçevede olacak. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki; üzerimizde büyük bir sorumluluk var. Sizlerin emaneti var. İnşallah bu emanete layık olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu anlamda sizlerle bir arada olmak için ortaya koymuş olduğu çalışmayı biliyorsunuz. Sizlere olan bakış açısını, sizlerle olan birlikteliği biliyorsunuz. AK Parti Hükümetleri döneminde şehit aileleri ve onların yakınları için yapılan işleri biliyorsunuz. Tabii bunlar bu akşam konuşulacak konular değil. Ama biz sizlerle bir arada olmak istiyoruz. Davetimizi kabul edip geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. İnşallah bu ülkenin birliği ve beraberliği için hep beraber gece gündüz demeden sizlerin ortaya koymuş olduğu fedakarlığın da farkında olarak geleceğe yürüyüşümüzü beraberce ortaya koyacağız" dedi.

İftar yemeğine, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Ercan Yaşin, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Samsun Şubesi Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü, Dul, Şehit, Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, partililer ve şehit yakınları katıldı.

Bakan Kılıç, iftar programının ardından saat 21.25'te THY'nin tarifeli uçağı ile Ankara'ya döndü.

Bayram OK