Samsun Fen Bilimleri Okulları Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübü öğrencilerinin Heal the World (Dünyayı iyileştirmek) sloganıyla başlattığı konferans büyük ses getirdi.

Samsun Fen Bilimleri Okulları Model Birleşmiş Milletler (MUN) Kulübü öğrencilerinin, Bursa Askeri Işıklar Lisesi ile ortaklaşa düzenledikleri Birleşmiş Milletler Fen Bilimleri (MUNF) konferansı büyük beğeni aldı. AKM'de düzenlenen bir resepsiyonla başlayan konferansın açılışında Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sedat Örsel ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Sarıkaya sunumları ile üyeleri kendilerine hayran bıraktı.

YOĞUN KATILIM

Tüm organizasyonun Samsun Fen Bilimleri Okulları MUN Kulübü öğrencileri tarafından yapıldığı konferansa Türkiye'nin çeşitli illerindeki devlet liselerinden ve özel liselerden 114 delege, 6 basın mensubu ve 15 organizasyon mensubu öğrenci katıldı. Fen Bilimleri Okulları'nda 8 oturum halinde devam eden komite çalışmalarında delegeler İngilizce olarak 3 güncel ve 1 tarihi olmak üzere toplamda 4 farklı komitede, az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde kadınlara iş istihdamı oluşturulması, Türkiye –Rusya ilişkileri, mülteci problemi konularını tartışıp çözümler buldular ve hazırladıkları çözüm raporlarını komitelerine sundular. Tarihi komitede ise 2.Dünya Savaşı tekrar canlandırılıp anlaşmalar yapıldı.

TEŞEKKÜRLER

Komite çalışmalarının ardından yapılan kapanış seremonisinde Samsun Fen Bilimleri Okulları Genel Müdürü Mustafa Kemal Yavuz, projede emeği geçen tüm MUN Kulübü öğrencilerine, öğretmenlerine,

okul personeline, tüm katılımcılara ve Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin komutan ve öğrencilerine teşekkür etti. Ardından yapılan sertifika töreninde tüm katılımcılara ve en iyi delegelere sertifikaları komite yöneticileri tarafından takdim edildi. Daha sonra Sheraton Otel havuz başında yapılan partide tüm katılımcılar doyasıya eğlendi.

Ayşe KUŞCU