Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolunda Mersin istikametine doğru göreve gitmek üzere yola çıktı. Polisleri taşıyan zırhlı araç, Mersin istikameti Sarıçam ilçesi Mola Tesisleri'ne geldiği sırada iddiaya göre bir aracın sıkıştırması sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle önce bariyerlere çarpıp daha sonra takla attı.

Kazada araçta bulunan polis memurları Nihat Ş. (39), Hakan S. (36) ve Mehmet O. ağır yaralandı. Yaralılara ilk müdahale, çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Solunumu durduğu belirlenen Nihat Ş.'nin müdahalenin ardından tekrar nefes alması sağlandı. Nihat Ş. ile Hakan S. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılırken Mehmet O., Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken Nihat Ş.'nin ise ameliyata alındığı belirtildi.

Kazadan sonra Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balcalı Hastanesi'nde yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kazaya neden olan aracı ve sürücüsünü arıyor.