Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü'nce Ordu il genelinde Ocak-Mayıs ayları arasında yaklaşık 3 bin 600 gıda iş yeri denetimi yapıldı. Bu denetimler sırasında 258 gıda ürününün uygunluğunu kontrol etmek amacıyla numune alınırken bunlardan 16'sının nihai analiz sonucu Türk Gıda Kodeksine uygun çıkmadı.

Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse denetimde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 25 işletmeye toplam 162 bin 356 TL idari para cezası uygulanırken 2 işletme hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerimiz daha da artırıldığı belirtildi. Açıklamada, 'Özellikle pastane, unlu mamuller ve tatlı üretim yerleri, ekmek-ekmek çeşitleri ile pide üretim ve satış yerleri, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri, yoğun alışveriş yapılan diğer perakende işletmelerinin denetlenmesine ağırlık verilmektedir' denildi.