Yengesini telefonla tehdit ederek para istediği iddia edilen şahıs ile bayan arkadaşı, polis tarafından İstanbul'da yakalanarak Samsun'a getirildi.

Samsun'un Terme ilçesinde oturan iş adamı R.K., 2011 yılında trafik kazasında hayatını kaybedince mal varlığı eşi H.K.'ye kaldı. Ölen iş adamının İstanbul'da yaşayan kardeşi R.K. (53), yaklaşık 4 ay önce bayan arkadaşı H.D.'ye (45) yengesi H.K.'yi arattırıp, yüklü miktarda para isteyerek tehdit ettirdi.

Tehdit üzerine polise giden H.K., R.K. ve H.D.'den şikayetçi oldu. Şikayet üzerine güvenlik güçleri soruşturma başlattı. Cep telefonu konuşmalarından yola çıkan polis, H.K.'yı tehdit ettiği iddia edilen ve İstanbul'da oturan kayınbiraderi R.K. ile H.D.'yi İstanbul'da yakalayıp Samsun'a getirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan R.K.'nın pişman olduğunu ve ölen ağabeyinden kalan mal varlığında kendisinin de hakkı olduğunu düşündüğü için yengesini H.D.'ye arattığını söylediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, 'gaspa teşebbüs ve tehdit' suçlarından Terme Adliyesi'ne sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Terme Adliyesi'ne çıkarılan R.K. ile H.D., mahkeme tarafından tutuklandı.