KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret etti.

İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, üç yeni teklif çağrısına çıkılan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında Murzioğlu'na bilgi verdi. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı'nın sağladığı desteklerden bahseden Dursunoğlu, 'KOSGEB, ülkemiz plan, programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken sektörler için, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında üç yeni proje teklif çağrısına çıktı. Yayınlanan birinci çağrıya göre, hızlı büyüyen KOBİ'lerde Kapasite Geliştirme Projelerine 300 bin TL hibe ve 300 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 600 bin TL destek sağlanacak. Başvuruları alınmaya başlanan diğer bir çağrıda ise, daha önce KOSGEB AR-GE ve Girişimcilik desteği kullanan KOBİ'lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlanacak. Bunun yanında KOSGEB bilişim sektörü ile ilgili ayrı bir üçüncü çağrı yayınlamış durumda. Bilişim teknolojisi alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerin geliştirilmesi için sunulacak projelere de, 100 bin TL hibe ve 150 bin TL geri dönüşümlü olmak üzere toplam 250 bin TL destek sağlayacak' dedi.

'KOBİ'LERE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK'

Programın KOBİ'ler için bir yatırım fırsatı olduğunu belirten KOSGEB İl Müdürü Dursunoğlu, Samsunlu KOBİ'lerden yoğun başvuru beklediklerini ve başvuru yapmak isteyenlere her türlü desteğin KOSGEB uzmanlarınca sağlanacağını söyledi. Dursunoğlu, 'Yayınlanan üç çağrı kapsamındaki destekleme oranı Samsun için yüzde 60 ile yüzde 80 arasında değişiyor. Bu oldukça yüksek bir oran olmasına rağmen, proje kapsamında yerli makine-teçhizat alınması durumunda destek oranı yüzde 15 daha artırılabilecek. Bu da destek oranının yüzde 75 ile yüzde 95 arasında olabileceği anlamına geliyor. KOSGEB ilgili çağrılar kapsamında ülkemiz genelinde toplam 300 milyon TL destek verecek. Bu desteği en verimli kullanan il olmak için sıkı çalışmamız gerekiyor. Yeni çıkılan projelere başvurular 30 Mayıs - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Başvuru şartları ve diğer hususlar için detaylı bilgiye 'www.kosgeb.gov.tr' adresinden erişilebilmektedir' diye konuştu.

BAŞKAN MURZİOĞLU'NDAN KOBİ'LERE PROJE ÇAĞRISI

Samsun'a hedeflenen yatımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlarının desteklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, 'KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte, günümüz inovasyon odaklı rekabet anlayışı dikkate alındığında tüketici etkisi, mal ve hizmetlerin dünya pazarlarına ve yerel pazarlara markalanarak sunulmasının bir zorunluluk haline geldiği gerçeğinden hareketle, KOBİ'lerin uluslararası rekabet gücü kazanmalarında ve marka olmalarında doğru stratejilere ihtiyaçları bulunduğu bir gerçektir. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. Tanıma uyan tüm imalatçı sanayici KOBİ'lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum' şeklinde konuştu.