Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve dünyanın farklı ülkelerinden 300'ü aşkın bilim insanının katkılarıyla 150 bildirinin yayınlandığı "6. Uluslararası PDR Hedefe Doğru İnsan" sempozyumu sona ermesine rağmen, sempozyuma övgüler devam ediyor.

Sempozyuma Amerika Birleşik Devletleri OHIO Üniversitesi'nden katılan bilim insanı Prof. Dr. Christine Suniti Bhat, Başkan Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya gönderdiği teşekkür mektubunda, sempozyuma olan hayranlığını dile getirdi.

'İYİ VİZYON VE PLANLAMANIN ÜRÜNÜ'

Prof. Dr. Bhat, Başkan Genç ve Başkan Yardımcısı Usta'ya gönderdiği mektupta, "Orada büyük bir sıcaklık ve misafirperverlik gördüm. Sempozyumu organize eden sizlere minnettarım. Keyifli ve bir sempozyum oldu. Harika ve yoğun bir katılımcı olduğu için teşekkür ediyorum. Bu kadar başarılı bir program, iyi bir vizyon ve iyi bir planlamanın sonucudur. Bu kadar yüksek katılımcının olmasından, bu kadar zengin içerikli bir sempozyum düzenlenmesinden çok etkilendim. Daha önce bu derinlikte bir sempozyum görmemiştim. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

'DOĞRU BİR İŞ YAPTIK'

Canik Belediyesi olarak insanlığa ve bilime katkı veren bir sempozyum düzenlemekten mutlu olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Bir üniversite kürsüsü olarak OHIO Üniversitesi gibi bir kurumdan mektup almak, bu tür dönüşümler çalıştay ve sempozyumlarda tecrübeli olan bizlere şevk veriyor. En önemlisi ise ne kadar doğru bir iş yaptığımızı daha iyi anlıyoruz. Sempozyuma 300'ün üzerinde bilim insanı katkıda bulundu ve 150 civarında bildiri yayınlandı. İnşallah bildirilerden ortaya çıkaracağımız kitabımızı Ohıo Üniversitesi gibi uluslararası pek çok üniversiteye ve farklı ülkelere göndereceğiz. Bu da belediyemiz ve şehrimiz adına onur verici bir şey. Sempozyumun hazırlanmasında çokça emeği olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tuncay Ergene'ye ve yönetim kurullarında yer alan arkadaşlarımızın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.