Kıbrıs'ta bir barda eğlenen gençler, yunus gözleme turuna katılmak için binecekleri tekne yerine başka bir tekneye binince, kendilerini bir anda Suriye'de buldu. Kıbrıs'ın eğlenceli hayatından Suriye'deki iç savaşa sürüklenen gençler büyük şok yaşarken, Suriye'nin Tartus bölgesinde bulunan Rus üssüne götürülen gençler, buradan da ülkelerine geri gönderildi.

Kıbrıs'ta bir barda sabahlara kadar eğlenen 3 İngiliz genç, eğlenceyi bitirmeyerek yunus gözleme turuna çıkmak istedi. Yunus gözleme turu için binmeleri gereken teknenin olduğu bölgeye giden 3 genç, tekneye binmeleriyle birlikte yunusları gözlemleyecekleri için büyük bir heyecan yaşadı.

Sabah 09:00'da hareket eden teknenin kıyıdan çok fazla uzaklaşmasıya birlikte bir sorun olduğunu anlayan gençler, herkesin yabancı olması nedeniyle dertlerini de anlatamadı. Lewis Ellis, Alex McCormick ve James Wallman adındaki gençler, 160 kilometrelik yolculuğun yarısına gelindiğinde bir sıkıntı olduğunu fark ettiklerini ifade ederken, Lewis Ellis 'Son bar 07.30'da kapandı. Sabah 9:00'da yunus izleme turumuz vardı. Şortlarımızı giymiştik. Sarhoştuk ve gemideki herkes yabancıydı. Yolun yarısında 'Kıyıdan neden bu kadar uzaklaştık?' diye birbirimize sorduk' dedi.

Yolculuğun bitmesinin arından geldikleri yerine neresi olduğunu anlamaya çalışan üç kafadar, cep telefonları sayesinde Suriye'de olduklarını anladı. Ellis, cep telefonundan gittikleri yerin Suriye olduklarını öğrendiklerini ve buradan Rus üssüne götürüldüklerini anlattı.