Türk Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, her yıl kurumlarda yaşanan yetki süreci döneminde idarecilerin sağlık çalışanlarını sendika tercihleri nedeniyle baskı altına aldığını ifade etti.

Çakmak, ''Samsun'da birçok hastanede çalışanlar arasında sendikal ayrımcılık yapılıyor. Hukuk yoluyla bu işin peşini bırakmayacağız'' diye konuştu.

KOLTUKLARINI BÖYLE KORUYAMAZLAR
Kamu Hastaneler Birliği'ne atanan 174 idarecinin yüzde ellisinin sendikalar adına hastanelerde illegal çalışmalar yürüttüğünü iddia eden Çakmak, ''Bu hicap verici bir durum. Elimizde hiçbir somut kanıt olmadığı için bu zamana kadar şikayette bulunamıyorduk. Son olarak 6 sağlık çalışanının alınacağı bir yerden asla liyakata ve hizmet puanına bakmadan 4 Sağlık Sen üyesini almayıp sadece 1 Türk Sağlık Sen üyesinin alınmasıyla ve sonrasında yaşananlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu gibi Samsun'da birçok hastanede çalışanlar arasında sendikal ayrımcılık yapılıyor. Yapılan bu haksızlıklar hiçbir zaman karşılıksız kalmayacak. Sonuna kadar hukuk yoluyla bu işin peşini bırakmayacağız. Koltuklarını herhangi bir sendikaya üye çalışması yaparak koruyacaklarını zannedenler büyük bir yanılgı içindeler. İdareciler, o koltukları dolduracak çalışmalar yapmalı. Sağlık çalışanları şiddet görüyor, öldürülüyor. Bunlara çözüm bulun. İdare ettiğiniz çalışanlar sizler tarafından mobbinge maruz kalıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU