Arsenal'ın Fransız teknik adamı Arsene Wenger, takımının internet sitesinde EURO 2016'yı değerlendirdi. Wenger, yaptığı değerlendirmelerde Türkiye'nin sürpriz yapabileceğini ifade etti.

İngiltere Premier Lig'in köklü takımlarından bir tanesi olan Arsenal'de uzun bir süredir teknik adamlık görevinde bulunan Arsene Wenger, EURO 2016 hakkında açıklamalarda bulundu. Son Dünya Kupası'nın kazananı olan Almanya'nın elemelerde zorlandığını ifade eden Wenger, 'Sürpriz takım Türkiye olabilir. Şampiyonaya zor katıldılar fakat sonunda etkili olabilirler. Slovakya ve Çek Cumhuriyeti de sürpriz yapabilir, bunu asla bilemezsiniz. Hiç kimsenin konuşmadığı bir takım var; o da Hırvatistan. Kovacic, Rakitic, Modric, Lovren, Vrsaljko, Srna gibi oyuncuları var. İsimlere baktığınız zaman neden onlar favori olmasın?' dedi.

Öte yandan başarılı teknik adam, şampiyonayı kazanacak takımı öngörmenin son derece zor olduğunu ifade ederek, 'İspanya daha önce favoriydi, ancak son Dünya Kupası'nda tatmin edici değildi. Önceki seviyelerine çıkabilecekler mi? Genç ve yetenekli futbolculara sahip İngiltere ve Fransa var. Kimin form ve doğru dengeyi yakalayacağını görmek ilginç olacak.' ifadelerini kullandı.