Kamuoyundaki 'hibe araç' konusuyla ilgili açıklamada bulunan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Cumhurbaşkanımıza ve 50 bin nüfusa karşı bir sorumluluğum var. Şunu bilsinler ki, onların o güvenine leke sürecek hiçbir işin içerisinde olmadım" dedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, son günlerde gündeme gelen 'hibe araç' konusuyla ilgili olarak Haber'e açıklamada bulundu. Konunun gündeme gelmesinin art niyetli olduğunu ifade eden Togar, "Bizlere güvenerek başa getiren halkımıza karşı utanacağımız hiçbir şey yapmadık" diye konuştu.

FABRİKANIN RUHSATI DEĞİL
Konuyla ilgili detaylı bilgi veren Başkan Togar, "Büyükşehir Belediyesi, denetleme ortaklık payından doğan hakları nedeniyle konuyu mahkemeye taşımış, mahkemenin sonucunda Büyükşehir'in haklı olduğu ortaya çıkmış. Büyükşehir mahkemeyi kazanınca firmamız ruhsat işlemlerini tamamlayamamış. Ruhsat işlemleri denilince, art niyetli ya da aklı evvel arkadaşlarımız fabrikanın ruhsat işlemleri olarak algılamış. Halbuki işletme, bünyesindeki 120 yapı unsuruna, mahkeme nedeniyle ruhsat alamamış. Biz de mahkemenin sonuçlanması sonrası görevimiz olarak adı geçen firmaya giderek bu yapıların kullanılamayacağını, mühürlenmesi gerektiğini söyledik. Firma ise müsaade talep etmiştir. Yani işletmeye değil, 120 adet yapı unsurunu mühürlememiz gerektiğini söyledik. Aynı firma aynı gün içerisinde İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştır. Bu karar alınınca mahkemenin sonucunu bekledik. Büyükşehir Belediyesi, denetleme ortaklık payından doğan haklarını firmaya sattı. Böylece aradaki imarla alakalı sıkıntılar ortadan kalkmış oldu. Biz de belediye olarak yapmamız gereken 'yapı kullanım izin belgelerini verin' talebini karşıladık" diye konuştu.

ALTINDA BAŞKA SEBEPLER VAR
Türkiye'de bu tür hibeler alan binlerce belediye olduğunu öne süren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Hibe aracın gündem yapılmasının altında başka sebepler var. Ben 2 yıllık belediye başkanıyım, yeniyim ama acemi değilim. Benim en büyük görevim, yönetmekle mükellef olduğum 50 bin nüfuslu bu ilçenin haklarını korumak. Beni bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu 50 bin nüfusa karşı bir sorumluluğum var. Şunu bilsinler ki, onların o güvenine leke sürecek hiçbir işin içerisinde olmadım. Beni bu göreve layık görenleri mahçup etmemek en büyük duamdır" diye konuştu.

ZİHİNLERİ KİRLİ
Kendilerinden önceki dönemlerde de, kendi dönemlerinde de bu tür hibe araçlar alındığını ifade eden Başkan Togar, "İsmi geçen sanayi kuruluşları, ilçemizi çok değerli hale getiren sanayi kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlarla birlikte yaşamamız gerektiğini defalarca dile getirdim. Ama hangi kuruluş olursa olsun, ilçemiz halkının sağlığını hiçbir şeyin önüne koymam. Kimseye insan sağlığını tehdit ettirmem. Bugün Tekkeköy'ü kirli göstermeye çalışanların zihinleri kirli. Tekkeköy şu anda son 30 yılın en düşük kirlilik değerlerine sahip. Yani yaptığımız çalışmalarla halkımız, son 3 aydır temiz bir hava soluyor. Bunu herkes internet ortamından görebilir. Bunda başta Sayın Bakanımızın, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emekleri var" şeklinde konuştu.

VEREMEYECEĞİMİZ KURUŞ HESABI YOK
İki yıldır birçok denetleme geçirdiklerini belirten Togar açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Denetlemelerin içerisinde bir tane hile bulunmamıştır. Ama bazı arkadaşlar, yattılar kalktılar bulabildikleri tek şey bu oldu. Hibeler meclis kararıyla alınabilir. Belediye Başkanı kendi başına bunu kabul edemez. Belediye hizmetinde kullanılmak üzere bir makam aracı tahsisi ricamız oldu. Belediyelerimiz yasa gereği makam araçlarını satın alamazlar. Bunlar ancak hibe yollarıyla alınabilir. Ben o arabaya halkıma hizmet etmek adına biniyorum. Bu ilçe 60 yıllık tarihi boyunca görmediği hizmeti iki yıllık süreçte görmüştür. Bu ilçede veremeyeceğimiz kör bir kuruş hesabı yok. Bugüne kadar hiçbir kirli işin içerisinde olmadım, olmamaya da kendi adına söz veriyorum."

Barış BUDANOĞLU