Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, okulların kapanmasıyla birlikte Yaz Spor Okulları'nın startını verecek. 23 farklı branşta hizmet verecek olan spor okullarına kayıtlar başlarken, İl Müdürü Güven Özyurt, tüm ailelere, çocuklarına spor yaptırması tavsiyesinde bulundu.

23 FARKLI BRANŞ

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, okulların kapanmasıyla tüm şehirlerde Yaz Spor Okulları'nın startını verecek. Samsun'daki Yaz Spor Okulu da, İl Müdürlüğü tarafındanda koordine edilecek. 23 farklı branşta düzenlenecek olan yaz spor okullarında çocuklara badminton, tekvando, güreş, masa tenisi, karate, judo, halter, boks, atıcılık, eskrim, cimnastik, tenis, satranç, yüzme, yelken, dağcılık, paten, kick-boks, atletizm, basketbol, voleybol, futbol ve hentbol dallarında eğitim verilecek. Okulların 5-18 yaş arası belli branşlar hariç ücretsiz olduğu ifade edildi.

SPOR KENTİ SAMSUN

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, "Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın 'Spor Kenti Samsun' hamlesinde şehrin her yanına tesisler yapılıyor. Bir çok ulusal ve uluslararası spor organizasyonu Samsun'da düzenleniyor. Spor kültürünü şehrin her yanına yaymak için yaz okullarını önemsiyoruz. Tüm ailelerimize çocuklarına spor yaptırması tavsiyesinde bulunuyorum. Kayıt yaptırmak isteyen herkesi bakanlığımıza ait tüm tesislerde görevli arkadaşlar bekliyor" diye konuştu. Uzman antrenörler eşliğindeki eğitimlerin okulların kapanmasıyla birlikte başlayacağı belirtildi.

Selçuk KAYA