İddiaya göre, borçları yüzünden cinnet getiren turizmci Murat Bayram, eşi Sultan, ana sınıfı öğrencisi 5 yaşındaki oğlu Mehmet Ali ile 3 yaşlarındaki kızı Zeynep Bayram'ı silahla öldürmüş, ardından da intihar etmişti. Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemenin ardından 4 aile üyesinin cenazeleri, yakınları tarafından teslim alındı. Erdemli Devlet Hastanesi'ndeki işlemlerin ardından Kocahasanlı'ya getirilen cenazeler, önce Sultan Bayram'ın ailesinin evinin önüne ardından da mezarlığa götürüldü. Yüzlerce kişinin katılımıyla kılınan namazın ardından aile fertleri yan yana toprağa verildi.

Sultan Bayram'ın kuzeni Sinan Uğuz, olup bitenlere bir anlam veremediklerini belirterek, "Bu kadar iyi geçinen güzel bir ailenin böyle bir sonuca nasıl ulaştığına mantığımız çalışmıyor. Biraz borçlarının olduğunu biliyorduk, ama bu dereceye getireceğine ihtimal vermiyorduk" dedi.

Aile içi huzursuzlukları olduğu iddialarının doğru olmadığını anlatan Uğuz, "Kesinlikle böyle bir aile değillerdi. Daha geçen hafta bile geziden döndüler. Çok iyi geçinen mutlu bir aileydi. Kanımız donmuş vaziyette, olup bitenlere bir anlam veremiyoruz. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın, geride kalanlara da sabır versin. Onların da günahlarını affetsin inşallah. Çanakkale ve Gürcistan'a geziye gitmişlerdi daha geçen hafta döndüler. Hafta sonunda buradaydılar. Piknik yaptılar, gayet neşeliydiler. Herhangi bir sorunlarını da görmedik biz" diye konuştu.