2009 yılından buyana faaliyetlerini yürüten İlkadım Kent Konseyi 4. dönem yönetimini seçecek.

22 Haziran'da yapılacak olan İlkadım Kent Konseyi genel kurul toplantısında konsey yeni başkanını ve yürütme kurulunu seçecek.

Kent konseylerine önemli görevler yüklenmiş ve bu görevlerin yerine getirilmesinde çok ortaklı bir anlayışın hakim kılınmasının amaçlandığını belirten İlkadım Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, bu özelliği ile de kent konseylerini yerel demokrasi platformu olarak tanımlamanın mümkün olacağını söyledi.

Kocaoğlu "Daha önce bir dönem Canik Kent Konseyi Başkanlığı, 2014 yılı Haziran ayından itibaren de İlkadım Kent Konseyi Başkanlığını yürütmekteyim. Beni bu göreve layık gören, öneren ve daima yanımızda olan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'a vermiş olduğu destekten ötürü şahsım ve yürütme kurulum adına şükranlarımı ifade ediyorum. Genel kurulunu yaptığımız İlkadım Kent Konseyimizde 24 Haziran 2014 tarihinden buyana büyük özveriyle çalışan yürütme kurulu üyeleri arkadaşlarıma, kadın ve gençlik meclisi başkanlarıma, çalışma grubu başkanlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

Kocaoğlu, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 76. maddesine istinaden oluşturulan İlkadım Kent Konseyi 2016 Yılı IV. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 22 Haziran Çarşamba günü saat: 14.00'da Gazi Sahnesi'nde yapacaklarını sözlerine ekledi.