AK Parti, CHP ve MHP Canik İlçe Teşkilat başkanları son günlerde Türkiye'de ve Karadeniz'de yaşanan terör olaylarına karşı birlik, beraberlik ve mücadele mesajları verdi. Terörün şu anda Türkiye'nin en büyük problemi olduğunu ifade eden teşkilat temsilcileri terörü kınadı.

KARADENİZ HALKI PRİM VERMEZ
Terör örgütünün son çırpınışları olduğunu kaydeden, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ''Devletimiz terörün ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiği bölgelerde çok başarılı operasyonlar yaparak, şehirleri temizledi. Bu yaşananlar örgütün varolma mücadeleleri. Bu saldırılar dış kaynaklı. Ne zaman önemli bir siyasi hamle yapacak olsak öncesinde bir olay yaşanıyor. Güneydoğu'daki halkımız da artık devletimize güveniyor. Düşünün 100 gün sokağa çıkma yasağı var ama halk tepki vermiyor. Çünkü halk terör temizlensin istiyor. Karadeniz'de son günlerde yaşanan olaylar da PKK terör örgütü çatısı altında birleşen marjinal ve küçük grupların neden olduğunu düşünüyorum. PKK 'Burada varız' algısı yaratmaya çalışıyor. Karadeniz halkı bu olaylara prim vermez. Duyarlı olmamız gerekli. Bu ülke hepimizin. Ülkemizin değerini bilip, sevdiğimiz sürece her şey kendiliğinden düzelir'' şeklinde konuştu.

VEBALİ İKTİDARIN
Terör örgütünün Türkiye'de ve Karadeniz'de başarılı olamayacağını ifade eden CHP Canik İlçe Başkanı Mehmet Gülmen, ''Terörün dış güçler tarafından desteği kesilmedikçe biteceğini sanmıyorum. Egemen güçler ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerine elde edip bizi sömürmek için PKK terör örgütünü taşeron firma olarak kullanıyorlar. Mecliste komisyon kurulmasını her zaman önerdik. Ama buna kimse yanaşmadı. Şehitlerimizin hepsinin vebali AK Parti'nin omuzlarında. Hesap sorulacaksa AK Parti'den sorulması lazım. Cumhuriyet rejimi elden gidiyor. Ne demokrasi ne de yönetim kaldı. Ülkemiz şu anda okyanusta kaptansız bir gemi. 7 Haziran seçimlerinde terörü bitireceğiz diye 400 milletvekili isteyenler, şimdi başkanlık verin bitirelim diyecekler. Halkımız da bunlara kanıyor. Egemen güçler iktidarı yönlendiriyor. Onu piyon olarak kullanıyor'' ifadelerini kullandı.


ÇÖZÜM SÜRECİNDE ZAAFLAR VERİLDİ
Terörün en büyük sebebinin işsizlik ve eğitimsizlik olduğunu söyleyen MHP Canik İlçe Başkanı Kemal Saral ise, ''Siyasi iktidarın çözüm sürecinde gösterdiği aşırı zaaftan kaynaklanan güvenlik ve istihbarat açıkları nedeniyle terör eylemleri hızla yayılmaya devam ediyor. Doğu'da terörden çok bir savaş söz konusu. İktidarın duruşunda gevşeme olursa terör bitmez. Terörle mücadele yasası değişmeli. Çünkü teslim olan örgüt üyeleri serbest bırakılıyor. Herkes terör cezasını çekmek zorunda. Hükümet sanki kendi suçu yokmuş gibi muhalefet partilerine yükleniyor. Ama çözüm süreci sonucunda gelinen nokta bu. Karadeniz'de PKK'nın olma şansı sıfır. Giresun ve Ordu'nun belirli bir bölgesi militan örgütlerin olduğu noktalar. Hep birlikte hareket ediyorlar. Karadeniz'de vatandaşlar askeri beklemez, direkt kendileri müdahil olurlar. Yalnızca birkaç saldırı yapabilirler onun dışına çıkamazlar. Karadeniz her ne kadar devletine bağırıp çağırsa da vatan söz konusu olduğunda tek vücut tek yürek olmasını bilen insanlardır. Terörün her türlüsünü lanetliyorum, vatandaşlarımızdan sağduyulu olmalarını istiyorum'' dedi.

Zerrin SOMUNCU