Tüm kıtanın gözünü çevirdiği Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, bugün ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak maçla başlayacak.

A Milli Futbol Takımımız ise ilk maçını pazar günü saat 16.00'da Hırvatistan'la oynayacak

AÇILIŞ BUGÜN
İlk kez 24 takımla oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 1 ay sürecek heyecan bugün start alıyor. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, favorilerden Almanya mı?, İspanya mı, yoksa Fransa mı? kupaya uzanacak, yoksa büyük bir sürpriz mi olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz. Bir çok yıldız futbolcuyu izleyeceğimiz şampiyonanın açılış maçı ise bugün ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak. TRT-1'den yayınlanacak karşılaşma saat 22.00'de başlayacak.

İLK MAÇIMIZ PAZAR
Turnuvaya mucizevi bir şekilde katılan A Milli Futbol takımımız ise D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'yle mücadele edecek.

Ay- Yıldızlılar gruptaki ilk maçında pazar günü saat 16.00'da Hırvatistan'la karşılaşacak. 17 haziran Cuma günü saat 22.00'de İspanya ile karşılaşacak Milliler, 21 Haziran Salı günü ise grubun son maçında Çek Cumhuriyeti'yle kozlarını paylaşacak. Ay Yıldızlılar bu maçlarda ilk 2 sırayı alır ya da en iyi üçüncüler arasına girerse, son 16 Turu'na yükselecek. Millilerin tüm maçları TRT-1'den yayınlanacak.

MİLLİLERİN MAÇLARI...
A Milli Futbol Takımımız, Fransa Euro 2016'da pazar günü saat 16.00'da Hırvatistan'la ilk maçına çıkacak. Ay- Yıldızlılar 17 Haziran Cuma günü saat 22.00'de İspanya, 21 Haziran Salı günü de Çek Cumhuriyeti'yle karşılaşacak.

YİNE FATİH TERİM
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ay- Yıldızlıları Euro 1996'ya da taşımış ve bu Türk futbol tarihinde bir ilk olmuştu. Milliler, Fransa'da ise sürpriz yapabilecek takımlar arasında gösteriliyor.

Selçuk KAYA