İlkadım Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Samsun Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Öztürk, İlkadım Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaf odaları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

MEYDANDA İLAHİ VE KUR'AN ZİYAFETİ

İlkadım Belediyesi Komşu İftarları'nın dün akşam ki adresi Cumhuriyet Meydanı'ydı. İftara büyük ilgi gösteren vatandaşlar meydanı doldurdu. İftardan önce Gülistan İlah Gurubu vatandaşların eşliğiyle ilahi seslendirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Dünya Kur'an Okuma Birincisi Ahmet Karalı muhteşem Kıraati ile Kur'an-ı Kerim Okudu.

ÖMER DÖNGELOĞLU: "TÜRKİYE'Yİ BÖLEMEYECEKLER"

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından ünlü İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu vatandaşlarla sohbet gerçekleştirdi. Sohbetinde Türkiye'nin her noktası için planlar kurarak göz dikenlerin kendi planlarında boğulacağını söyleyen Ömer Döngeloğlu, Türkiye'yi içten ve dıştan bölmek isteyenlere karşı da sert mesaj verdi. Döngeloğlu ayrıca son günlerce yaşanan terör olaylarının Çanakkale Savaşı'ndan bir farkı olmadığını, o zamanlarda düşmanın belli olduğunu, şimdi ise düşmanın nereden geldiğinin anlaşılmadığını dile getirdi.

TOK: "KOMŞU İFTARI DEMEK KARDEŞLİK, BİRLİK BERABERLİK DEMEK"

Meydana akın eden binlerce vatandaşa komşu iftarlarının amacını anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Geleneksel hale getirdiğimiz komşu iftarlarımızın bir yenisini Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce vatandaşımız ile birlikte gerçekleştirmekten son derece onur ve gurur duyuyorum. Son zamanlarda komşuluk ilişkilerinin azaldığı, apartmandan bir cenaze olup diğer komşunu haberi olmadığı, ailelerinin birbirinden kopmuş olduğu bir süreçten geçiyoruz. İstedik ki komşu iftarları ile beraber apartmanda ki komşuları, akrabaları bir araya getirelim bir sofra etrafında buluşturalım. Bu sebep ile komşu iftarlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yoksa burada bulunan vatandaşlarımızın her biri evinde ikram etmiş olduğumuz yemekler mevcuttur. Ama bir araya gelmek kaynaşmak beraber olmak bunu önemsiyoruz. Her akşam farklı bir mahalledeyiz farklı farklı mahallelerde mahalle sakinlerimiz ile aynı sofrada buluşuyoruz. Bugün ise Cumhuriyet Meydanı'nda muazzam bir atmosfer var binlerce kardeşimiz ağabeyimiz teyzemiz aynı sofrada. Görüyoruz ki iftarlarımız amacına ulaşmış. Allah bu sofraları boş bırakmayan vatandaşlarımızdan razı olsun. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

KÖKTAŞ: 'RAMAZAN İKLİMİ YAŞATILIYOR'

Ramazan ayının birlik ayı olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Bu akşam güzel bir ortamda güzel bir komşu iftarında binlerce vatandaşımız ile birlikteyiz. Buradaki halkımızın evinde bir tas çorbası bir tas yemeği vardır. Halkımız bu davete icabet ederek Ramazan ayının merhametine bolluğuna bereketine ve o insanlık iklimine katkıda bulundu. Allah halkımızdan razı olsun. Önemli olan Ramazan ayının ikliminde bir arada bulunmak aynı sofrada olmaktı halkımızda bunu Cumhuriyet Meydanı'nda başardı. Yine birlik beraberlik örneğimizi gösterdik. Bu şekilde bizlerin huzurunu kaçırmak isteyenlere ülkemizin birliğini bozman isteyen fırsat vermiyoruz vermeyeceğiz" diye konuştu

DÜNYA BİRİNCİLERİ CAMİLERDE

Teravih namazı öncesi İlyasköy Camisi'nde de Kur'an ziyafeti gerçekleştirildi. Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Dünya Kur'an Okuma Birincisi Ahmet Karalı ve Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii Müezzini Cihad Bodur eşsiz İlyasköy Cami cemaatine bir Kur'an ziyafeti verdi. Muhteşem kıraati ile cemaatin huşu içinde dinlediği Kur'an tilaveti sonrası teravih namazı kılındı. Namazın ardından vatandaşlara ücretsiz lokma dağıtıldı.