İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde bulunan, Peygamber Efendimizin Veysel Karani'ye hediye ettiği Hırka-i Şerif, Ramazan ayının ilk cumasında ziyarete açıldı.

Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerifi'ni ziyaret eden bazı vatandaşlar fotoğraf çektirirken, bazı vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyaret esnasında duygusal anlar yaşayan Fahriye Dede isimli bir vatandaş, 'Her sene geliyorum ben, kaç senedir her sene gelirim. İlk gün açılışında geliyorum, çok duygulanıyorum, çok memnunum. Allah devletimizden razı olsun. Allah devletimizi de gençlerimizi de korusun. Bu savaş dursun, başka hiçbir şey istemiyorum. Allah'tan dileğim herkes rahat sokaklarda gezsin, işine gitsin, evine gitsin. Gencecik çocuklarımız ölüyor günah değil mi? Polislerimize, askerlerimize çok dua ediyorum. Onlar bizim için vatanı bekliyor, bizim için canlarını veriyorlar. Rabbim herkesi korusun' dedi.

"HIRKA-İ ŞERİF İÇİN 600 KİLOMETRE GELDİM"

Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek için Sinop'tan gelen bir vatandaş, 'Sinop'tan geliyorum. Çok heyecanlıyım. Ağlamak istiyorum. Hırka-i Şerifi görmek için 600 kilometre geldim. Herkesin gelip görmesini çok isterim' şeklinde konuştu.
Hırka-i Şerif, hafta içi saat 10.00 ile 18.00, hafta sonu ise 09.00 ile 18.00 arasında ziyarete açık olacak.