Uzun yıllardır yaşadığı dramın basına yansıması üzere harekete geçen Kaymakam Halis Arslan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Samsun'un Bafra İlçesi Gerzeliler Mahallesi'nde ikamet eden 80 yaşındaki Fatma Karaaslan'ı evinde ziyaret etti.

Samsunlu yaşlı kadının tek bir isteği var!

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren, eşinden kalan tek katlı derme çatma, tavanları kırık dökük bir evde kalan Fatma ninenin yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını duyan İlçe Kaymakamı Halis Arslan ve beraberindeki Hasan İrer, kadının dramına tanık oldu.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, 'Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini gördük. Eşinden kalan tek katlı derme çatma bir evde kalan Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını söyledi. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla geçinen yaşlı ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında ıslanmaktan kurtulmasıydı. Bunun üzerine şu anda kalmış olduğu evin hemen ön tarafında bulunan ve tapusunun kendi üzerine olan bahçeye 2+1 odalı, lavabosu, mutfağı ve banyosu bulunan prefabrik ev vereceğiz. Kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın ise sıcaktan korunmuş olacak. Fatma Karaaslan'a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kışın kömür yardımı ve ayrıca periyodik olarak maddi yardım yapmaktayız' dedi.

Kaymakam Halis Arslan'ın kendisini ziyaret etmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Fatma Karaaslan ise, 'Kaymakamımızın beni ziyaret etmesine çok şaşırdım. Kendisinden Allah razı olsun' diye konuştu.