Antalyaspor'da kadroda bulunan 28 oyuncu ilk yarıda forma giydi. 17 maçın tamamında kadroda bulunan kaleci Ozan Evrim Özenç, Mersin İdmanyurdu maçında kırmızı kart gören Fornezzi'nin yerine oyuna dahil olarak bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Sezon başından bu yana sakatlığı bulunan Oğuz Mataracı takımı adına ilk yarıda hiç forma giyemedi. Antalyaspor'da sezon başında kendisine kulüp bulması istenen Erman Kılıç, 2 maçta 69 dakika forma şansı bulurken, sezon başında PTT 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'a kiralanan Osman Çelik de 1 maçta 45 dakika forma giydi.
EN AZ AHMET ARAS FORMA GİYDİ
İlk yarı boyunca oynanan 17 maçta yalnızca 25 dakika sahada kalma başarısı gösteren Ahmet Aras, takımı adına en az forma giyen oyuncu oldu. Ahmet Aras'ı, 66 dakika ile kaleci Ozan Evrim Özenç, 90 dakika ile Ozan İpek, 100 dakika ile Can Arat ve 169 dakika sahada kalan Emre Akbaba takip etti.
EN ÇOK ETO'O FORMA GİYDİ
Kırmızı-beyazlılarda 17 maç sonunda en çok sahada kalma başarısı gösteren oyuncu ise takımın yıldızı Samuel Eto'o oldu. Kamerunlu 34 yaşındaki golcü, 17 maçta bin 514 dakika sahada kalma başarısı gösterdi. Eto'o'yu takip eden oyuncular ise bin 335 dakika ile deneyimli defans oyuncusu Celustka, bin 191 dakika ile Zeki Yıldırım, bin 144 dakika ile Diego Angelo ve bin 14 dakika ile de kaleci Fornezzi oldu.
ETO'O TAKIMIN GEÇİCİ HOCASI OLDU
Kırmızı- beyazlı takımda en çok forma giyen ve en çok sahada kalan oyuncu ise sezon başında İtalya'nın Sampdoria takımından transfer edilen Kamerunlu dünyaca ünlü oyuncu Samuel Eto'o oldu. Kamerunlu golcü oyuncu, 17 maçın tamamında kadroda yer alırken toplam bin 514 dakika sahada kaldı. Eto'o, 17 maç sonunda 3 sarı kart görerek, ceza sınırında bulunuyor. Öte yandan sezon başında Antalyaspor'a transfer olduktan sonra yönetim ve teknik heyetin de kararı doğrultusunda takım kaptanlığına getirilen 34 yaşındaki golcü oyuncu, antrenmanlarda takım arkadaşlarına da örnek oluyor. Eto'o, Spor Toto Süper Lig'de 14. haftada deplasmanda oynanan ve 3-2 kaybedilen Torku Konyaspor maçından sonra takımın hocalık görevini de üstlenerek, takım arkadaşlarını maçlara hazırlamaya başladı. Eto'o, 15. hafta itibariyle Mehmet Uğurlu ile birlikte takımın hocalık görevini de geçici olarak üstlendi.
ETO'O 13 GOL ATTI
Antalyaspor'da ilk yarıda oynanan 17 maçta rakip filelere atılan 25 golün 13'ünü Eto'o kaydetti. Takımı neredeyse tek başına sırtlayan Kamerunlu golcü, 3 kez de golün hazırlayıcısı oldu. Eto'o'yu, 4 golle genç oyuncu Emrah Başsan takip etti. Kırmızı-beyazlıların diğer golleri, 3 gol M'billa Etame, 2 gol Lazarevic, 1'er gol ise Guilherme, Lokman Gör ve Sezer Badur'dan geldi.
EN ÇOK ASİST ETO'O VE LAZAREVIÇ'TEN
Antalyaspor'da attıkları golün yanı sıra 3'er golün hazırlayıcısı olan Eto'o ve Lazarevic takımı adına bu konuda ilk sırayı paylaşıyorlar. İki oyuncuyu 2 asist ile M'billa takip ederken, Brezilyalı Guilherme ve Emrah Başsan 1'er kez takımı adına golün hazırlayıcısı oldu.
GOL KRALLIĞINDA ETO'O ZİRVEDE
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynanan 17 hafta sonunda Samuel Eto'o attığı 13 golle krallıkta Beşiktaşlı Mario Gomez ile zirveyi paylaşıyor. Eto'o ve Mario Gomez'i 11 golle Akhisar Belediye'den Rodagella ve 9'ar golü bulunan Çaykur Rizesporlu Kweuke ve Osmanlıspor'dan Ndiaye takip ediyor.