Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gürgentepe ilçesindeki tarihi ahşap camiyi restore ederek ibadete açacak. Başkan Enver Yılmaz, Eskiköy Mahallesi'ndeki kullanılmayan tarihi ahşap camiyi ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı ve caminin restore edilmesi talimatını verdi.

Başkan Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada ahşap caminin 200 yıllık bir geçmişi olduğunu öğrendiğini belirterek, "Camimiz, aradan geçen yıllar içerisinde maalesef korunamamış ve yok olmaya yüz tutmuş. Şimdi bu camiyi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başlayacağız. Arkadaşlarımıza talimatı verdim. Tarihi camimizi restore ederek tarihimize kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Tarihi camilerin çok değerli olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "Temennimiz bu camimizi aslına uygun restore ederek yeniden ibadete açmak. İnşallah çok kısa sürede tarihi camiyi hazırlayacağımız projeyle gün ışığına çıkaracağız" diye konuştu.
Caminin restorasyonunda çok titiz ve hassas davranacaklarına işaret eden Başkan Yılmaz, "Tarihi özelliğiyle mimari açıdan önem taşıyan camimiz, tavandan zemine ve ahşap işçiliklerinden duvardaki süslemelere kadar büyük bir titizlikle ele alınacak" dedi.