CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) yetkililerinin ziyaretinde "Samsun'un dünyanın en güvenilir şehirlerinden biri olduğunu" şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Akcagöz, "Oysaki acı gerçek, anlatılanın tam aksi istikamettedir. Sayın Başkan Yılmaz'ın, gerçeklerden haberi olmadığını düşünüyor, kendisine istatistiki veriler ışığında aydınlatıcı bilgiler sunmak istiyoruz. Her yıl, çeşitli saygın kurumlarca Türkiye'nin şiddet haritası yayınlanmaktadır. Bu çalışmalardan biri de 2015 yılı için Umut Vakfı tarafından yapılmıştır. Buna göre, Samsun'da 2015 yılında 106 silahlı olay yaşanmıştır. Karadeniz'de şiddet olaylarının birinciliği maalesef Samsun'dadır. 2014 yılı ile 2015 yılları arasında Samsun'da suç artışındaki oran, neredeyse yüzde 50'ler civarındadır. Her geçen gün bunun artarak devam ettiği dikkate alınırsa, Samsun'un geleceği risk altında demektir" diye konuştu.

KAFASINI KUMA SAKLIYOR
Akcagöz, TÜİK verilerine göre Samsun'un insanların kendisini güvende hissettiği şehirler arasında 40'ıncı, yaşam memnuniyeti açısından ise 37.sırada olduğunu belirterek, "Bu sonucu doğuran temel etmen, ekonomi ve işsizlik olarak açıklanabilir. Bunların arkasındaki tetikleyici unsur ise siyaset kurumudur. Bunun sorumlusu, kendisini güvende hissetmeyen vatandaş olmayacağına göre, vatandaşa kendisini güvende hissettirmeyi sağlayamayan siyasi iktidardır, AKP hükümetidir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, gerçeklerden habersiz olduğunu ve adeta kafasını kuma saklamayı tercih ederek Samsun'da belediyecilik yaptığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.