Spor Şenliği'ne Salıpazarı Kaymakamı İskender Çolak, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akbulut katıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Mehmet Akbulut, 'Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde yürütülen Aşmak İçin Hareket kampanyası, kapsamında ülke genelinde iki yılın sonunda, yüz bin engelli ve yüz bin engelsiz bireyin birlikte spor yaparak farkındalık geliştirmelerini hedeflemektedir. Geliştirdiğimiz 'Aşmak İçin Hareket' felsefesi, engelleri beraber hareket ederek aşmayı benimsiyor ve birlikte yaşama kültürü geliştirmeyi amaçlıyor' dedi.

Konuşmasına engellilere yapılan yardımlardan bahsederek devam eden Akbulut, 'Emniyet ve asayiş ile kamu düzenini sağlamak, korumak, kollamak ve kaçakçılığı men, takip ve tahkik etmek, suç işlemesini önlemek için gerekli tedbirleri almak ve uygulamak, alanlarında mülki görevleri bulunan Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığımız, il yüzölçümünün yüzde 95'inde yaşayan ve nüfusun yüzde 36'sına tekabül eden vatandaşımıza emniyet ve asayiş hizmeti sunmaktadır. Bunun ile birlikte özellikle Salıpazarı ve Alacam İlçe Jandarma Komutanlıklarımız bu yıl önemli bir sosyal projeye öncülük ettiler. Engelliler alanında farkındalık oluşturmak ve ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yaklaşık 50 bedensel engelli bireye tekerlekli sandalye hediye ettiler. Samsun ili Atakum, Canik ve İlkadım ilçelerindeki tekerlekli sandalye dağıtımlarını Samsun Engelliler Federasyonu olarak İlçe Kent Konseyleri Engelli Çalışma Grupları işbirliği ile ihtiyaç sahibi engellilere verdik. Bugün İl Yürütme Kurulu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüz, İlçe Müdürlüğümüz ve Jandarma İlçe Komutanlığımız işbirliğinde yapılan Spor Şenliği'nde tekerlekli sandalye alacak olan bedensel engelli bireyleri kutluyor, emeği gecen bütün kurum ve kişilere kurumum ve engelliler adına teşekkür ediyorum' diye konuştu.