Samsunlu özel sporcular Adana'daki Türkiye Şampiyonası'nda madalyalara ambargo koydu.

5 sporcu 10 ayrı madalya kazanırken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, şampiyonları hediyeyle ödüllendirdi

MAKAMINDA AĞIRLADI
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, Adana'da yapılan Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası'ndan başarıyla dönen Esra Bayrak, Yasemin Keskinsoy ve Edanur Akın'la Antrenör Aytunç Göz'ü makamında ağırladı.

Adana Yüreğir Serinevler Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilen şampiyonaya 42 ilden 69'u kadın 159 sporcu katıldı. Şampiyonada Samsunlu Esra Bayrak 100 metre koşu ve uzun atlamada Türkiye şampiyonu, Yasemin Keskinsoy disk atmada birinci, 200 metre koşuda ikinci ve Edanur Akın da 13-14 yaş grubunda 100 metre koşuda ve uzun atlamada Türkiye ikincisi olmayı başardı. Ayrıca ziyarette yer alamayan Ayşe Keskinsoy, cirit atmada Türkiye şampiyonu olurken, 400 metre koşuda da Türkiye ikinciliği elde etti. Ali Topalğlu ise 100 metre koşu ve gülle atmada şampiyonluk sevinci yaşadı.

ESRA'DAN OLİMPİYAT HAMLESİ
Esra Bayrak uzun atlamada olimpiyat barajı olan 4,70 cm'ye 5,15 cm'lik derecesiyle geçerek 2016 Brezilya Rio Paralimpik Olimpiyat Oyunları'na katılmak için önemli bir mesafeyi daha kat etmiş oldu. Ayrıca Özel Sporcular Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda alınan dereceler sonunda 29 Haziran'daki Avrupa Şampiyonası'na Milli Takım Antrenörü olarak Proje Sorumlusu Aytunç Göz ile sporcular Esra Bayrak ve Yasemin Keskinsoy davet edildi. İl Müdürü Özyurt, önemli başarılar kazanan özel sporcuları kutlarken, "Esra ve Yasemin'in Avrupa Şampiyonası'nda Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okutacağına inanıyorum. Bizlere her daim olanaklar sunan, bu organizasyonların sizler için gerçekleşmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a da teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

HEDİYELER VERİLDİ
Ziyaretin sonunda İl Müdürü Güven Özyurt ile Özel Sporcular ve Engelli Sporcular Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz antrenör ile sporculara hediyeler verdi.

Salim YILDIZ