Türk genci Arif Sami Ay ile rehberlik yaptığı Antalya'nın Alanya ilçesinde tanışarak evlenmeye karar veren 38 yaşındaki Rus uyruklu Olga Titova, nikah öncesi Müslümanlığı kabul ederek Oya adını aldı. Olga Titova için Hisarcık Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. Rus Titova, Müftü Mustafa Arda rehberliğinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. Törende Olga Titova'nın eşi Arif Sami Ay ile eşinin ailesi de hazır bulundu.

Müftü Mustafa Arda, eşlerin İslamiyet'i seçmek ve evlenmek suretiyle hayatlarının en önemli kararlarından ikisini vermiş olduklarını söyledi. Amenerrasulü ayetini okuyarak Türkçe mealini açıklayan Müftü Arda, eşlerin imam nikahını da kıyarak dua ettikten sonra Oya adını alan Olga Titova'ya mealli Kuran-ı Kerim, İslam İlmihali ve Temel Dini Bilgiler Kitabı hediye etti.

Müslüman olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Olga Titova, "Çok sevdiğim eşimle evlenecek olmam nedeniyle İslamiyet'i araştırdım ve Müslüman olmaya karar verdim. İslamiyet'i seçmemde eşim ve ailesinin telkinleri de etkili oldu. Kur'an-ı Kerim'i ve Müslümanlığın şartlarını iyice öğrenmem lazım. Bu konuda eşimin ve kayınvalidemin bana yardımcı olacaklarından eminim' diye konuştu.

Oya adını alan Olga Titova'nın eşi Arif Sami Ay, 'Ben ve eşim birlikte olan insanların aynı düşünceleri paylaşmaları ve aynı yolda yürümeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle eşim Müslümanlığı kabul edeceğini söyleyerek bizden destek istedi. Bizler İslamiyet'i anlattıkça daha çok hoşuna gitti ve bunun sonucunda İslamiyet'i seçti. Biz de kendisine her türlü yardımı yapacağız inşallah' dedi.