AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Suriçi ile ilgili herkesin zihninde çok güzel proje ve çalışmaların olduğunu ifade etti.

Karaaslan, 'Biz bunları birleştirdik. Aslında Suriçi ile ilgili yapılan çalışmalar bugünün çalışmaları değil, çok daha öncesine dayanan çalışmalar, başlatılmış çalışmalardır. Suriçi projesi Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanlığı döneminde çok önem verdiği bir projedir. Bugünlerde yaşanan terör olaylarıyla birlikte terörün Suriçi'nde yaşattığı yıkımın acilen telafi edilmesi noktasında bütün bu çalışmalar hem koordineli hem de hızlı bir şekilde artarak devam etmekte' dedi.

Bu konuda gelinen noktayı anlatmak, buradaki bütün katılımcıların, sivil toplum örgütlerinin, odaların, ticaretinin farklı alanlarındaki temsilcilerinin konu ile ilgili önerilerini, taleplerini almak noktasında bir toplantı düzenlendiğini aktaran Karaaslan, 'Bu Diyarbakır için, bölge için ve aynı zamanda ülkemiz için çok önemli bir proje. Çok boyutlu çalışmalar yapılacak. Bunun sosyal boyutu çok önemli. Aynı zamanda bu fiziki yapıyı bir dünya mirası olduğu için çok önemsiyoruz' diye konuştu.