Şeker hastalığından kurtulmak için Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Muzaffer Al'a ameliyat olan ve Ordu'dan Samsun'a gelen 52 yaşındaki Veli Yanmaz, şeker hastalığından kurtulduğunu ve 10 yaş daha gençleştiğini söyledi.

Yaklaşık 3.5 ay önce Samsun Büyük Anadolu Hastanesi'nde Laparaskopik Bariyatrik ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Muzaffer Al'a ameliyat olan 52 yaşındaki Veli Yanmaz, ikinci baharını yaşıyor.
19 Şubat 2016 tarihinde ameliyat olduğunu ve o tarihin ikinci doğum tarihi olduğunu belirten Veli Yanmaz, 'Ameliyat olalı 3.5 ay oldu. Ameliyattan önce uyku düzenim hiç yoktu. Sabahlara kadar en az 7-8 defa uyanıyordum. İnsülin kullandığım halde şekerim 300-400'lerden aşağıya hiç düşmüyordu. Ameliyattan sonra hiçbir ilaç ve insülin kullanmaya gerek kalmadı. Şekerim 140-150 civarlarına indi. Yolda yürürken yorulma hissi duyardım ama şimdi çok daha hızlı bir şekilde oldum. Neredeyse 10 yaş geriye geldiğimi hissediyorum. Ordu'da kendim eczacı olduğum için iş stresinden dolayı şekerim hiç düşmezdi. Ama şimdi şekerim tamamen kontrol altında. 19 Şubat tarihinde ameliyat olduğum için o günü doğum günüm olarak kendime belirledim' dedi.

Şeker hastalığı ameliyatını herkese tavsiye eden Yanmaz, 'Doktorumuz Muzaffer Al'a, diyetisyenimiz ve personellerine çok teşekkür ediyorum. Hastanede kaldığım süre içerisinde ve çıktıktan sonra benimle çok ilgilendiler. Bu ameliyatı herkese tavsiye edebiliyorum. Şeker hastalığından kurtulmak isteyenler bu ameliyatı kesinlikle olsunlar. Ameliyattan önce kesinlikle tatlının ne olduğunu bilmiyordum. Şimdi ise çok mutlu bir şekilde tatlıların hepsinin tadına bakabiliyorum. İnsülin, tansiyon hapı veya şeker haplarının hiçbirini şuanda kullanmıyorum. Tamamen hepsi bitti' diye konuştu.