Samsun Haber - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan ve 8 askerin şehit düştüğü çatışmada yaralanan ve yaklaşık bir aydır Ankara GATA'da tedavi gören Uzman Çavuş Selim Yılmaz, taburcu edilmesinin ardından, eşi Elif ile memleketi Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'ne geldi.

Yılmaz'ı burada, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Abdullah Tekelier ile vatandaşlar çiçeklerle karşıladı.

KONVOYLA BABAEVİNE GİTTİ
Selim Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerini ileten Topaloğlu, vatanın birlik ve bütünlüğüne kasteden herkesi kınadıklarını, her zaman şehit ve gazilerin yanında olduklarını söyledi.
Daha sonra konvoy eşliğinde babaevine giden Yılmaz, burada da tekbirlerle kurban kesilerek karşılandı.

VATANI KİMSE BÖLEMEYECEK
Yılmaz, güvenlik güçlerinin terörle mücadelede büyük fedakarlıklar gösterdiğini, vatan için ellerinden geleni yaptığını vurguladı. Bir ay tedavi gördüğünü anlatan Yılmaz, "Sağlığım iyi. Daha da iyi olacağım. Ancak şu bilinmelidir ki tek derdimiz vatanımız. Bu vatana hepimiz sahip çıkacağız. Vatanı kimse bölemeyecek. Bir an önce sağlığıma kavuşup silah arkadaşlarımın yanına dönmek istiyorum'' ifadelerini kullandı.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR
Baba Halim Yılmaz ise oğlunun kaldığı yerden terörle mücadeleye devam edeceğini söyledi. Buruk bir sevinç yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, "Şehit yakınlarımıza başsağlığı diliyorum. Biliyorum, ateş düştüğü yeri yakıyor. Yaralı kahramanlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bütün dualarımız onlarla. İnşallah en kısa sürede terör belasından kurtulacağız. Oğlumun sağlığı her geçen gün daha da iyiye gidiyor" dedi.

Hakkari Çukurca Çığlı Üs Bölgesi'nde 13 Mayıs'ta teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 asker şehit düşmüş, 8 asker de yaralanmıştı. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilot şehit olmuştu.